Dnes je 19.09.2024, meniny má Konštantín
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality

Aktuality

V Múzeu Spiša vystavujú slovenské aj indiánske betlehemy

07. 12. 2007

Na prvej výstave betlehemov v Múzeu Spiša v Spišskej Novej Vsi môžu návštevníci vidieť exponáty z rôznych materiálov od dreva cez hlinu až po perník. (korzar.sk)


Koho už zaujíma basketbal na Spiši?!

07. 12. 2007

Vadilo niekomu, že Spišská Nová Ves šliape na plný plyn v Stredourópskej lige, v domácej extralige a chcela aj v Slovenskom pohári? (korzar.sk)


Pri kontajneri našli kilo danubitu!

06. 12. 2007

V centre Spišskej Novej Vsi, neďaleko sídla kriminálnej polície, našli pri odpadkovom kontajneri kilogram danubitu. Trhavinu si všimol muž, ktorý v blízkosti venčil psa. (korzar.sk)


Prehrali súdny spor

06. 12. 2007

Osud 56 rodín bývajúcich v niekdajšej ubytovni skrachovanej textilnej fabriky Finiš na Sadovej ulici je neistý. Súd rozhodol o tom, že ubytovňa nepatrí mestu. (korzar.sk)


Spišiakov ocenili za bezbariérové námestie

05. 12. 2007

V súťaži Samospráva a Slovensko bez bariér získala Spišská Nová Ves ocenenie za bezbariérovú rekonštrukciu verejných priestranstiev v meste. (korzar.sk)


Spišská Nová Ves získala ocenenie za debariérizáciu

03. 12. 2007

V sobotu prebral spišskonovoveský primátor Mgr. Ján Volný v Bratislave čestné ocenenie, ktoré mestu Spišská Nová Ves udelila Správna rada „Účtu Slovensko bez bariér“ za rekonštrukciu verejných priestranstiev...


Na rozlúčku zápas, dres a bábika

01. 12. 2007

Veľvyslanec USA v SR R. Vallee, ktorý zo svojho postu odíde 5. 12., sa vo štvrtok lúčil na východe Slovenska. Bodku za rozlúčkou dal sľúbený priateľský hokejový zápas žien Spiš. N. Vsi v Poprade. (korzar.sk)


Chytili zlodeja

01. 12. 2007

Polícia vypátrala zlodeja, ktorý vo štvrtok vykradol Renault Trafic zaparkovaný na Radlinského ulici v Spišskej Novej Vsi. (korzar.sk)


Spája ich gelnické banské právo

30. 11. 2007

Konferencie "520. výročie založenia Zväzu hornouhorských banských miest" sa dnes zúčastnia zástupcovia Gelnice, Smolníka, Jasova, Spiš. N. Vsi, Rožňavy a maďarských miest Telkybánya a Rudabánya. (korzar.sk)


Turisti kritizujú rozličné vstupenky do Slovenského raja

29. 11. 2007

Turisti prichádzajúci do Slovenského raja sú zmätení z poplatkov za vstup. Na Čingove platia iné vstupenky ako na Podlesku, jedny sú s poistením za prípadný zásah horskej služby, iné nie. (korzar.sk)