Dnes je 25.09.2024, meniny má Vladislav
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality

Aktuality

Neprehliadnite - Živý betlehem, Kapustnica pre opustených a osamelých, Štefánska zábava

22. 12. 2008

Aj tento rok bude v centre Sp. Novej Vsi živý betlehem. Pre opustených a osamelých ľudí pripravil Slovenský Červený kríž, miestny spolok v Sp. Novej Vsi, tradičnú vianočnú kapustnicu. V koncertnej sále Reduty sa v piatok...


Spišiačky sa pohrali s Nitrou

22. 12. 2008

Aj v extralige volejbalistiek sa skončila základná časť. Nováčik zo Spišskej Novej Vsi pri svojej premiére v extraligovej spoločnosti skončil po úvodnej časti na výbornom štvrtom mieste. (korzar.sk)


Zimný štadión sa zmení na modernú arénu

22. 12. 2008

Novoveský zimný štadión je pred veľkou rekonštrukciou. Z peňazí vyčlenených vládou sa začína veľká obnova tohto športového stánku v centre mesta. (korzar.sk)


Betlehemy zo šúpolia - Máriu v jasličkách dostala do daru

22. 12. 2008

Spod rúk Márie Polkablovej z Poráča (okres Spišská Nová Ves) už niekoľko rokov vychádzajú jemné šúpolienky. Tradičné Slovenky i Slováci pri prácach, doma, pri hraní, či v rôznych životných situáciách dnes zdobia nejednu domácnosť...


Skauti roznášajú Betlehemské svetlo

22. 12. 2008

Od včerajšieho rána rozvážali skauti na vlakoch po celom Slovensku Betlehemské svetlo. Popoludní sa na žel. stanici v Sp. Novej Vsi stretli mladí ľudia, aby vyčkali na rýchlik privážajúci svetlo z Betlehema na Spiš. (korzar.sk)


Zadarmo na hokej

20. 12. 2008

V zajtrajšom zápase I. hokejovej ligy Spišská Nová Ves privíta Lučenec. Vedenie hokejového klubu pripravilo pre fanúšikov vianočný darček - vstup voľný. (korzar.sk)


Juniori a dorastenci so striedavými úspechmi

20. 12. 2008

Len štrnásť juniorov začínalo zápas v Trenčíne naozaj vynikajúco. Prvú tretinu vyhrali v pomere 3:0, ale v druhej časti hry inkasovali až päť gólov. Dorastenci a žiaci mali za súpera rovesníkov z Košíc. (korzar.sk)


Mesto predá pozemky pre dve nákupné centrá

20. 12. 2008

V Spišskej Novej Vsi pribudnú dve nové nákupné centrá. Mesto predá záujemcom pozemky v lokalite pod Kauflandom a pod Blaumontom. Predaj odsúhlasili poslanci na decembrovom zasadnutí. (korzar.sk)


Z histórie rudného baníctva na Spiši časť 12 - Prítomnosť a budúcnosť

20. 12. 2008

Seriál článkov o histórii rudného baníctva na Spiši sa končí. Predchádzajúcich 11 pokračovaní zďaleka nepostihuje rozsah a hĺbku problematiky. (korzar.sk)


Zoťali stromy, vznikli spory

20. 12. 2008

V Spišskej Novej Vsi pri jednom z činžiakov vyrúbali zhruba 20 stromov. Mestský úrad však vydal povolenie na odstránenie len ôsmich stromov. (korzar.sk)