Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

01. 06. 2016 15:04

Mesto plné detí

Centrum Spišskej Novej Vsi v piatok 3. júna opäť po roku zaplnia deti. Pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa detí pre ne Mesto Spišská Nová Ves pripravilo tradičné podujatie s bohatým sprievodným programom.

Akcia odštartuje o 9.00 hod. rozprávkou Ako psíček a mačička v podaní Divadla Babadlo. Nasledovať budú psie tance a program animácií, počas ktorých si deti môžu vyskúšať hru so psíkom. Po nich príde na rad obľúbený detský zabávač Majster N s humornými pokusmi a trikmi, do ktorých určite zapojí  i publikum.  

Pre mládež milujúcu  freestylové športy je pripravená F-S show, v ktorej sa predstavia slovenskí jazdci so svojimi akrobatickými skokmi, korčuliari so synchro jazdou, ale i  atraktívne triky najlepšieho jazdca rampy na bmx v SR. Ďalšie ukážky predvedie majster sveta Ján Kočiš v jeho Trial show.

Aj obľúbenci tanca si prídu na svoje. Tanečná skupina Outbreak je jednou z najprestížnejších tanečných a umeleckých zoskupení pôsobiacich v súčasnosti na území Slovenskej republiky.

Po nich svoje tanečné umenie predvedie spišskonovoveská formácia BDSKrew.  Týmto  tanečným centrom pod vedením Martina Kapiho Kapustu každoročne prejde približne 100 až 120 detí a dospelých vo veku od 6 do 50 rokov. Z úspechov sa môžu pochváliť viacerými titulmi majstrov či vicemajstrov Slovenska v rôznych kategóriách alebo titulmi na mnohých tanečných battloch na Slovensku alebo v zahraničí, či účasťou v TOP 8 na najväčšom a najprestížnejšom tanečnom kempe - STREET DANCE KEMP.

Pozornosť malých Spišskonovovešťanov zaiste upútajú dynamické ukážky z činnosti Policajného zboru Slovenskej republiky. Spišskonovoveskí hasiči poskytnú deťom k nahliadnutiu služobné hasičské vozidlá a predvedú hasenie horiaceho vraku automobilu.

Novinkou bude Módna prehliadka spoločenských šiat spojená s dražbou. Z amerického partnerského mesta Youngstown, od  partnerskej organizácie Youngstown - Spišská Nová Ves Sister Cities Program, mesto získalo 41 nových spoločenských šiat, ktoré sa rozhodlo dať do charitatívnej dražby. Výťažok je určený pre ženy v núdzi, ktoré sú v súčasnosti Dome sv. Jozefa. Jednotlivé modely šiat počas módnej prehliadky predvedú študentky Cirkevného gymnázia Štefana Mišíka v Spišskej Novej Vsi. Účesy a líčenie im vytvoria kolegynky zo spišskonovoveskej Strednej odbornej školy. Záujemkyne majú možnosť získať spoločenské šaty za symbolické sumy. Výkričná cena je totiž len 10 €! V prípade záujmu, fotografie šiat sú k dispozícii na Fb stránke.

Deti si počas podujatia môžu zasúťažiť v hre Poznáš svoje mesto?  a taktiež vo fotografickej súťaži  Odfoť mesto plné detí a vyhraj tablet.

V súťaži Poznáš svoje mesto? je úlohou detí absolvovať 10 súťažných stanovíšť. Na každom na nich čaká zaujímavá úloha. Na postup do záverečného žrebovania o zaujímavé ceny potrebujú získať najmenej 7 zvončekov z 10 –tich. Pre tých, ktorým sa nebude dariť, sú však pripravené na niektorých stanovištiach možnosti získať žolíka, aby ich do žrebovania mohlo postúpiť čo najviac. Žolík získajú aj vyfarbením obrázka na letáčiku, ktorý bol distribuovaný všetkým deťom navštevujúcim spišskonovoveské základné školy. Pre deti je v tento deň pripravených aj 20 zliav  v rôznych prevádzkach.  Žrebovanie cien súťaže Poznáš svoje mesto? prebehne o 15.20 na pódiu pred Redutou. Pre súťažiacich sú pripravené zaujímavé ceny, ako napr. tablet, fotoaparát, mp3 prehrávač, 2 permanentky na letné kúpalisko alebo krytú plaváreň, spoločenská hra, lego, volejbalová a basketbalová lopta, bedminton, voľný vstup pre 2 osoby do Lanového parku Monkeyland, voľný vstup pre celú rodinu do ZOO, voľný vstup pre celú rodinu na najvyššiu vežu Slovenska, balíčky francúzskej rastlinnej kozmetiky YVES ROCHER, prezentačné predmety Múzea Spiša...

Počas dňa bude prebiehať aj množstvo sprievodných akcií. Deti si budú môcť vyskúšať zábavné súťaže OZ Dračia stopa a ENJOY sports, Les v meste, Brumíkovu objavovňu, Dinoshow...
Pripravené sú aj športové súťaže Centra voľného času - florbal, futsal, basketbal, skákanie na malých trampolínach, šlapacie káry, Bungee running – bežecká napínacia guma.
Svoju kreativitu si budú môcť otestovať v rôznych tvorivých dielňach, ktoré pripravili kultúrne inštitúcie pôsobiace v Spišskej Novej Vsi – Galéria umelcov Spiša, Múzeum Spiša, Spišské osvetové stredisko.

Materské centrum Dietka pripravilo aj maľovanie na tvár a trblietavé tetovanie.

Okrem toho nebudú chýbať ani prezentácie Správy Národného parku Slovenský raj a Horskej záchrannej služby Slovenský raj. Spoločnosť Yves Rocher sa zapojila projektom „Saďme pre krásu, saďme pre planétu“ – deti budú mať možnosť zasadiť rastlinky a zasiať, ktoré si potom môžu vziať domov.

Tohtoročnou novinkou sú prezentácie spišskonovoveských stredných škôl.

K dispozícii bude i simulátor - surf, pre najmenšie deti pieskoviská, občerstvenie, cukrová vata, balóny...

O 15. hodine štartuje bežecké podujatie Večerný beh mestom.
Záver dňa bude patriť korčuliarom – uskutoční sa Slovenský  inline pohár 2016.

Basket Music Festa sa tento rok uskutoční o týždeň neskôr, v sobotu 11. 6. 2016 v Športovej hale v Sp. Novej Vsi. 

Krátkodobá celková uzávierka cestných komunikácií

Z dôvodu konania podujatia budú 3. júna cestné komunikácie v centre mesta pre vodičov motorových vozidiel uzavreté, a to na uliciach:

Letná ul. - od 7.00 do 20.30 hod.
(cesta III/5365 - od križovatky pri Redute po križovatku Školská ul. - socha gen. J. Nálepku)

Zimná ul. - od 4.00 do 20.30 hod.

Radničné námestie – časť komunikácie za Redutou  od 7.00 do 20.30 hod.
Obchádzkové trasy budú vyznačené prenosným dopravným značením a nie sú vhodné pre nadmernú a nadrozmernú dopravu. 

Informácie:
Ing. Andrea Jančíková, vedúca kancelárie primátora mesta
Mestský úrad, Radničné námestie 7, 052 70, Spišská Nová Ves, t. č. 053/4176 613
E-mail: andrea.jancikova(at)mestosnv.sk