Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

11. 07. 2017 11:59

Umenie v parku

Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi Vás pozýva na vernisáž výstavy Umenie v parku, ktorá sa uskutoční dňa 20. júla 2017 o 18.00 hod. pri fontáne pred Evanjelickým kostolom, na Radničnom námestí v Spišskej Novej Vsi.


Cieľom výstavy je vytvorenie možnosti „prehovoriť„ pre neprofesionálnych výtvarníkov a fotografov prostredníctvom vizuálneho jazyka. Ich umenie nebude obmedzené priestormi budovy ale vsadené do voľného priestranstva - oddychovej časti mesta, kde sa budú môcť ľudia pokochať nielen umením prírody ale aj človeka. Podujatie sa realizuje formou súťaže, ktorá prebieha v 2 kategóriách: Fotografia a Výtvarné umenie. Zapojiť sa mohol každý nadšenec umenia od 15 rokov. Súťažný charakter projektu má za úlohu rozšíriť obzory návštevníkov výstavy a posilniť ich umelecké cítenie aj vďaka tomu, že získajú predstavu o názore odbornej poroty.

Témou fotografov bola "Street photo ". Pouličná fotografia, ako z názvu vyplýva, je druh fotografie, ktorá vzniká najčastejšie na ulici, ale nie je to pravidlom. Môže vzniknúť aj v dopravných prostriedkoch, na námestiach, v podnikoch, na rôznych podujatiach, vo všeobecnosti povedané na verejných priestranstvách. Všade okolo nás je veľmi veľa zaujímavých momentov, ktoré si určite zaslúžia byť odfotografované.

V kategórii Výtvarné umenie bolo úlohou súťažiacich vytvoriť dielo na tému "Svet okolo nás." Autori mohli vytvoriť dielo na túto tému v rámci výtvarných disciplín: kresba, grafika, maľba či kombinovaná technika.

O víťazoch rozhodla 4 členná odborná porota v zložení Mgr. art. Marián Hennel, Mgr. Nikola Podolínska, Ing. Miroslav Dibák a Mgr. Miriama Bukovinská. Výsledky súťaže budú oficiálne vyhlásené na vernisáži, kedy si ocenení zároveň prevezmú aj ceny. Celkovo sa do súťaže prihlásilo 47 autorov so 144 dielami a na výstave budete môcť vidieť najlepšie z nich.

Atmosféru vernisáže bude dotvárať svojou hudbou skupina Fero Fabo Band. Toto podujatie odštartuje svoj druhý ročník aj vďaka iniciatíve autora projektu Mgr. Tomáša Cehlára a ochotným sponzorom.

Výstava bude trvať do 10. septembra  2017.

 

Zdroj: Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi, Mgr. Miriama Bukovinská – odborná pracovníčka

http://osvetasnv.sk

http://facebook.com/osvetasnv
http://facebook.com/umenievparku