Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

17. 08. 2017 13:15

Spišská Nová Ves dejiskom prvého festivalu živých sôch na Slovensku

Steve Jobs, Coco Channel, Leonardo da Vinci alebo Walt Disney. Podľa historických údajov sa všetci spolu stretnúť nikdy nemohli. Vy však túto možnosť mať budete už prvý septembrový víkend v Spišskej Novej Vsi počas prvého ročníka Festivalu Živé Sochy.


 

 Umelecká skupina Big Names mala možnosť vystupovať v Hong Kongu, Singapure, Bahraine, Dubaji a pred dvomi rokmi ste ju mali možnosť vidieť aj v netradičnom, speváckom prevedení vo finálovej dvojke súťaže Česko-Slovensko má talent. Zakladateľ Big Names, rodák zo Spišskej Novej Vsi Radovan Michalov sa rozhodol živé sochy priniesť aj do slovenských ulíc. A to vo veľkom štýle. ,,Chceme na Slovensko priniesť niečo, čo tu ešte nebolo a podeliť sa s úspechom, ktorý sme mali v zahraničí,” hovorí Michalov, ktorý je zároveň umeleckým riaditeľom novovzniknutého festivalu.

Počas festivalu budete mať možnosť vidieť na jednom mieste desiatky živých sôch. Okrem nich bude program v centre mesta Spišská Nová Ves doplnený o sprievodné aktivity. ,,Na svoje si prídu všetky vekové kategórie, od detí až po tých najstarších, program bude naozaj pestrý,” dodáva Michalov.

Nenechajte si ujsť túto jedinečnú príležitosť a buďte súčasťou prvého festivalu statického umenia na Slovensku už 71. - 2. septembra 2017. Pre bližšie informácie sledujte Facebookovú stránku Festival Živé Sochy alebo web www.zivesochyfestival.sk.

V Spišskej Novej Vsi 16. 8. 2017

Informácie:
Damián Hamada,
PR & communications, t. č. +421 917 905 592, www.zivesochyfestival.sk

Harmonogram podujatia tu>>