Dnes je 20.04.2024, meniny má Marcel
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

15. 06. 2021 15:18

POZOR: Komunikácia na Štefánikovom nám. od 16. 6. uzavretá z dôvodu rekonštrukcie!

V stredu 16. 6. 2021 dochádza k zmene dočasného dopravného značenia z dôvodu rekonštrukcie komunikácie na Štefánikovom nám. a jej úplnej uzávierky v OBOCH smeroch (v úseku medzi Prima bankou a hotelom Metropol) vrátane ÚPLNEJ UZÁVIEKY KRIŽOVATKY pri hoteli Metropol.


Oznámenie o dopravných obmedzeniach a zmene dopravného značenia počas 3. etapy rekonštrukcie ulíc Duklianska a Štefánikovo námestie

V súvislosti s rekonštrukciou komunikácie na Štefánikovom námestí dochádza k zmenám cestovných poriadkov MHD od 17. 6. 2021. Aktuálny cestovný poriadok nájdete tu>>

Duklianska ulica bude prejazdná v oboch smeroch od križovatky Kaufland k železničnému priecestiu na sídl. Západ I.

Dopravné obmedzenia a odporúčania

Keďže hlavná križovatka pri hoteli  METROPOL bude pre všetky smery uzavretá, v smere od Smižian sa do centra mesta dostanete iba cez križovatku pri Kauflande, kde budú PRIKÁZANÉ SMERY ODBOČENIA:

  • vľavo (severná obchádzková trasa po uliciach Sládkovičova, Fabiniho (okolo železničnej stanice), Levočská na okružnej križovatke 3 výjazd na Slovenskú ulicu, po Letnej do centra).
  • vpravo okolo Kauflandu cez sídl. Mier po Štúrovom nábreží, Leteckej, Fándlyho, Gorkého, Elektrárenskej do centra
  • cez priamy smer bude umožnený prejazd LEN pre dopravnú obsluhu a obyvateľov bývajúcich na Duklianskej ulici!

POZOR – výjazd z okružnej križovatky (pri cintoríne) na Hviezdoslavovu ulicu (v úseku po Školskú ul.) bude umožnený len pre SAD, MHD a dopravnú obsluhu. 
Na Hviezdoslavovej ul. pri bývalom ZIO bare a na náprotivnej strane budú od 17. 6. 2021 (štvrtok) zriadené dočasné autobusové zastávky, kde nie je možné parkovanie motorových vozidiel.  

Z vyššie uvedených dôvodov mesto odporúča naďalej z obce Smižany používať prístup do centra mesta Radlinského ul. cez veľký podjazd a Školskú ulicu.

Nakoľko komunikácia na Štefánikovom námestí je uzavretá v oboch smeroch z Letnej ul. bude možné len odbočenie vľavo alebo vpravo.

Na Hviezdoslavovej ul. (úsek od mestskej polície po Odborárov) platí dočasný zákaz zastavenia v celom úseku!

Vozidlám pošty a TAXI služieb bude umožnený dočasný vjazd na Štefánikovo námestie cez ul. Stará cesta obojsmerne. Na ul. Stará cesta je zákaz parkovania.

Pravdepodobná dĺžka  trvania dopravných obmedzení: cca 1 mesiac.

Ďakujeme všetkým účastníkom cestnej premávky, že rešpektujú dočasné dopravné značenie a žiadame o maximálnu ohľaduplnosť a trpezlivosť.