Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

29. 12. 2017 07:47

Mobilný turistický sprievodca mestom

Mesto Spišská Nová Ves pripravilo pre návštevníkov mesta novinku –  mobilnú aplikáciu, ktorá majiteľom smartfónov poskytne množstvo informácií o pamiatkach a historických budovách, turistických atrakciách, podujatiach i histórii mesta. Výhodou aplikácie je jej fungovanie v off-line režime, čiže po stiahnutí do mobilu ju možno čiastočne používať aj bez internetového pripojenia. V súčasnosti je k dostupná v slovenskom a anglickom jazyku.

Súčasťou aplikácie sú mapy a GPS navigácie, ktoré lokalizujú miesto pohybu používateľa a zároveň ho navedú na miesto jeho záujmu. Obsahuje na mapách zvýraznené turistické trasy pre peších i mapy okolitých cyklotrás. Návštevníci tu nájdu aj informácie zamerané na šport, oddych a rekreáciu. Pri kultúrnych inštitúciách pôsobiacich v meste sú uvedené kontaktné údaje a otváracie hodiny. V menu sa nachádzajú praktické informácie ako napr. dôležité telefónne čísla, ďalej spoje MHD, link na webstránku mesta a pod. Zaujímavosťou je audio sprievodca v oboch jazykoch.    

Mobilnú aplikáciu si možno bezplatne stiahnuť cez App Store (zariadenia s iOS – iPhone/ iPod/iPad) alebo prostredníctvom Google Play (zariadenia s OS Android) po zadaní Spišská Nová Ves.

Pozri tu>> 

Text a informácie:
Mgr. Mária Dutková, referát cestovného ruchu a zahraničných vzťahov, Mestský úrad, Radničné námestie 7, 052 70 Spišská Nová Ves
E-mail: maria.dutkova(at)mestosnv.sk
T. č. +421 53 4176 635