Dnes je 19.04.2024, meniny má Jela
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

13. 11. 2007 08:15

Deti a mestská polícia na Košiarnom briežku

Počas prázdnin je potrebné čas detí niečím zaujímavým vyplniť. O to sa snažia aj príslušníci Mestskej polície v Spišskej Novej Vsi v spolupráci s Centrom voľného času v Spišskej Novej Vsi.

10. augusta 2007
v lokalite Košiarny briežok bolo pre žiakov škôl vykonané školenie zamerané na oboznámenie sa s činnosťou mestskej polície.

Mestskí policajti odpovedali na otázky žiakov prevažne z oblasti dopravy a zákrokov proti narušiteľom verejného poriadku. Vysvetlená bola i skutková podstata trestnej činnosti typická pre školákov "šikanovanie" a ako v takomto prípade postupovať. Keďže  sa tiež pohybujú v krízových situáciách, kde je potrebné hľadať rýchlu pomoc polície, boli poučení o volacích znakoch polícií.

Najväčší záujem, tak ako to býva pri stretnutiach so žiakmi, bol o služobnú kynológiu. Ukážkami na pachových prácach, pri úteku páchateľa, ako aj jeho úspešným zadržaním bolo stretnutie ukončené. Výkony služobných psov mestskej polície, ktoré na slovo poslúchali svojich psovodov sledovali deti s rozžiarenými očami a zatajeným dychom.

Našou útechou bol príjemný pocit, že sme spríjemnili pobyt detí v prírode a rozšírili základnými informáciami ich právne vedomie.