Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

19. 09. 2017 09:35

Deň mobility - PRE NEPRIAZNIVÉ POČASIE PODUJATIE PRESUNUTÉ na 28. 9. 2017! MHD ZADARMO 21. 9. 2017!

Európsky týždeň mobility (ETM) sa koná každoročne a v tomto roku pripadol na termín od 16. do 22. septembra, v znamení Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita. Motto kampane 2017 je: Zdieľanie vás dostane ďalej!

Spoločnosť eurobus, a. s. Košice s podporou Košického samosprávneho kraja, mesta Spišská Nová Ves a obce Smižany pripravili na 28. 9. 2017 (z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok preložené z pôvodne plánovaného 21. 9. 2017) podujatie „Deň mobility 2017“ v meste Spišská Nová Ves, ktorého úlohou je propagácia regionálnej a verejnej osobnej dopravy. Podujatie sa bude konať v meste Spišská Nová Ves na priestranstve pred Redutou.

V rámci podujatia bude dominovať téma dopravy, vplyvu dopravy na životné prostredie, problematika bezpečnosti na cestách, výhody hromadnej dopravy oproti individuálnej doprave. Za týmto účelom budú prebiehať rôzne aktivity, súťaže, bude k dispozícii mobilné dopravné ihrisko, bude prezentácia spoločnosti eurobus a. s., zaradené budú aj ukážky v spolupráci s Policajným zborom SR, Mestskou políciou Spišská Nová Ves, Hasičským a záchranným zborom a záchrankou. Pre deti budú pripravené atraktívne, interaktívne aktivity, v rámci ktorých si budú môcť vyskúšať teoretické aj praktické zručnosti a mnoho vecí sa naučia. 
Na priestranstve budú vystavené autobusy historické ako aj používané v súčasnosti v MHD, prímestskej doprave, ale aj mikrobus a elektro-bus s možnosťou ich prehliadky.
Pripravené budú sprievodné aktivity a zábavné atrakcie ako nafukovadlá, maľovanie na tvár, tematické tvorivé dielne, kreslenie na asfalt, maskoti a ďalšie. Na spestrenie prebehne minidisko.
V rámci podujatia bude vyhlásená aj výtvarná súťaž pre žiakov materských škôl a základných škôl v Spišskej Novej Vsi pod názvom „Výlet mojich snov“. Hlavnou cenou pre víťazný kolektív bude celodenný výlet /autobus, vstupné/ na zaujímavé miesto východného Slovenska a reklamné predmety.
Popoludňajšia časť bude určená pre širokú verejnosť, očakávame účasť najmä rodín s deťmi, ale aj ďalších okoloidúcich.  Podujatie v tejto časti bude takisto založené na propagácii hromadnej dopravy, bezpečnosti na cestách a samotnej mobility. K dispozícii bude mobilné detské ihrisko s rôznymi vozítkami, množstvo zábavných atrakcií (nafukovadlá, maľovanie na tvár, maskoti, tvorivé dielne a ďalšie), ukážky záchranných zložiek, prezentácia spoločnosti eurobus, a. s.. Nebudú chýbať jednoduché tematické súťaže o drobné ceny a reklamné predmety, prezentácie partnerov a anketa s možnosťou vyhrať hodnotnejšie ceny. Popoludňajší program bude spestrený vystúpením country/folkovej skupiny Montana a striedať ju bude obľúbený Ujo Ľubo, ktorý pre menšie deti pripraví minidisko a rozprávku .
Počas celého dňa 21. septembra 2017 bude mestská hromadná doprava v Spišskej Novej Vsi a v Smižanoch bezplatná.

Pre viac informácii kontaktujte:   Adrian Forrai, tel. 0918 610 225