Dnes je 07.10.2024, meniny má Eliška
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

12. 07. 2017 16:05

62. Spišský trh a 50. ročník Spišských výstavných trhov – Spiš Expo 2017

Od: Tomáš Repčiak

Spišská Nová Ves sa 12. – 16. júla stane dejiskom 62. ročníka Spišského trhu. Slávnostné otvorenie prebehne v piatok o 18.00 na hlavnom pódiu. V programe nebudú chýbať ani hviezdy ako IMT Smile alebo Starmania original.

 

Druhý júlový víkend ožije centrum mesta typickou jarmočnou atmosférou. Konať sa tu bude 62. ročník Spišského trhu. Pri tejto príležitosti je pre občanov mesta i návštevníkov pripravený kultúrny program, ktorý bude prebiehať na hlavnom pódiu i na pódiu pri Redute. Najväčším lákadlom bude vystúpenie známej slovenskej kapely IMT Smile, na svoje si prídu aj nadšenci evergreenov v podaní Petra Stašáka, známe hity ponúkne aj Starmania originál.

Pestrú ponuku programu jedného z najväčších slovenských jarmokov potvrdzuje aj účasť folklórnych súborov, a to nielen domácich – FS Čačina, FS Čačinare,  ĽH Vlada Kubáňa, ĽH Romana Barabasa, ĽH Koršuľa, ale zahraničných folklórny súborov - Kultúrno-umelecký spolok Mladosť z Lugu (Srbsko) a Sálašan z Nadlaku (Rumunsko). Ďalším zahraničným interpretom bude chorvátsky populárny spevák Goran Karan.

Mladým spríjemni Spišský trh jubilujúca kapela Smola & Hrušky v netradičnom koncerte spolu s dychovým  orchestrom RDH Tatramat Matejovce. Chýbať nebudú ani ďalšie tunajšie kapely Sám sebou, Sága, Spišský výber, 3násť ciest a Karavana. Mozaiku rôznych štýlov doplnia historický šermiari z Jaga, tanečníci z Gruzínska - SHAVLEGO – tanečný súbor z TBILISI, country-rock v podaní The Colt a ďalší. Pripravená je i rozprávka Danka a Janka v podaní Divadla na predmestí pre najmenších. Tí sa celý rok tešia na Spišský trh najmä pre jeho zábavný rozmer – množstvo kolotočov, adrenalínových atrakcií a iných lákadiel.

Tento rok budú svoj tovar ponúkať predajcovia v približne 500 stánkoch rozmiestnených po celom námestí. Typickú trhovú atmosféru bude už tradične dotvárať cca 30 stánkov s občerstvením s rôznymi špecialitami. 

Na Spišský trh už tradične zavítajú i delegácie z našich partnerských miest.

Pozvanie na podujatie prijali hostia z:
Nitry (Slovensko), 
Havlíčkovho Brodu (Česká republika), 
Clausthal- Zellerfeldu (Nemecko), 
L’Aiglu (Francúzsko), 
Kisújszállászu (Maďarsko)
poľských miest GrójecMyślenice a Rzesow,
čínskeho Pekingu
a rumunského Nadlaku.

V súvislosti s konaním Spišského trhu upozorňujeme na úplné krátkodobé uzávierky cestných komunikácií na Letnej ulici už od 12. júla v čase od 6.00 hod. do 16. júla v čase do 20.00 hod.; ďalej na Štefánikovom námestí, ulici Zimnej, Elektrárenskej a Školskej od 13. júla v čase od 4.00 hod. do 19. júla v čase do 20.00 hod. Počas uvedenej uzávierky miestnych komunikácií sa účastníci cestnej premávky budú riadiť aktuálnym dopravným značením. Presný popis obchádzok sa nachádza tu>>

Okrem Spišského trhu bude na Zimnom štadióne už tradične prebiehať 50. ročník Spišských výstavných trhov – Spiš Expo 2017. Svoje výrobky a služby bude ponúkať 62 vystavovateľov (54 zo Slovenska, 2 z Poľska, 2 z Čiech a 4 z Maďarska). Výstava bude už tradične rozdelená do piatich sekcií:

POSTAV DOM (stavebníctvo, materiály, stroje, TZB)
DOMOV A VKUS (nábytok, doplnky, bytový textil)
DOMOV A ŽENA (textil, odevy, kozmetika, doplnky)
DVOR A ZÁHRADA (okrasné rastliny, záhradné prvky)
AUTOPARÁDA (spišský autosalón, autodoplnky)

 Viac informácií k Spiš - Expo tu>>

V Spišskej Novej Vsi 12. 7. 2017

Text: Tomáš Repčiak, PR mesta Spišská Nová Ves, t. č. 41 76 624, tomas.repciak(at)mestosnv.sk

Viac informácií tu>>