Dnes je 18.10.2024, meniny má Lukáš
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

20. 02. 2008 22:05

Výberové konanie na príslušníka MsP


Na útvare MsP prebehlo 14. februára pod dohľadom odbornej komisie výberové konanie pre pracovné miesto príslušníka mestskej polície v Spišskej Novej Vsi.
Štvorčlenná výberová komisia, ktorej predsedal náčelník MsP JUDr. Vladislav Chroust spolu s členmi komisie pplk. Ing. Jánom Rímskym, RNDr. Líviou Brovkovou a Ing. Pavlom Bečarikom vyberali z deviatich uchádzačov, i keď pozvaných bolo celkom jedenásť, z toho dve ženy. Uchádzači v priebehu dopoludnia vykonali viacero písomných previerok a ústnych pohovorov. Dokazovali svoju zdatnosť v štátnom jazyku, ovládanie práce s počítačom, vedomosti v oblasti trestného, priestupkového zákona, zákona o obecnom zriadení a hlavne Zákona SNR č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii.
Vybraný uchádzač sa následne podrobí zdravotným prehliadkam, v ktorých sa musí potvrdiť zdravotná a psychická spôsobilosť na výkon povolania príslušníka mestskej polície. Po splnení všetkých podmienok absolvuje policajnú školu, kde  vykoná predpísaný cyklus školení a musí úspešne absolvovať záverečné skúšky.