Dnes je 07.10.2024, meniny má Eliška
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

26. 09. 2017 11:48

Spišská Nová Ves odkrýva turistom tajomstvá a prekvapenia

 

Spišiaci, už tradične, ponúknu obyvateľom i návštevníkom mesta pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu nie jeden, ale rovno tri dni atrakcií. Už zajtra (streda 27. septembra) sa majú zvedavci na čo tešiť. V pravidelných hodinových intervaloch od 10:00 do 17:00  hod. (okrem 12:00) môžu bezplatne vystúpiť na najvyššiu vežu na Slovensku. Večerná prehliadka nedávno rekonštruovaného Múzea Spiša ich bude stáť iba symbolické euro. V netradičnom čase si budú môcť vychutnať viaceré výstavy: 500 rokov reformácie a Spiš; Dobrú chuť, ctihodní občania; Voda, duša Zeme; Žijem na strome a je mi dobre alebo reprízu filmu SLÁVNE DEJINY PROVINCIE XVI SPIŠSKÝCH MIEST.

Svoju slávnostnú chvíľu prežije aj Galéria umelcov Spiša, ktorá práve v tento deň oslávi svoje 30. narodeniny. Pri tejto príležitosti môžete načrieť nielen do stálych expozícií (Jozef Hanula; Terra Gothica; Záhrada umenia), ale aj do aktuálne prebiehajúcich výstav: Kontajner spomienok; Krivé zrkadlo, Peter Smik: Krabice; Zo zbierok galérie. Večer na Vás čaká koncert v podaní Voces Gregorianae Cassovienses.

Tajomstvá prezradia počas tohto svetového dňa aj ďalšie pamiatky Spišskej Novej Vsi. V Evanjelickom kostole sa o 10:00, 11:00, 13:00, 14:00 a 15:00 uskutoční bezplatná prehliadka s výkladom. Na chóre kostola sa dodnes nachádza cenná knižnica niekdajšieho evanjelického gymnázia v Spišskej Novej Vsi. Študenti Hotelovej akadémie sa na jeden deň premenia na sprievodcov po historickom centre mesta. Navyše pre každého, kto navštívi v piatok 27. 9. kostolnú vežu, múzeum, galériu alebo ZOO, pripravia malé občerstvenie v stánku pred Múzeom Spiša.

V rámci zľavneného vstupného ušetríte pri návšteve najútulnejšej ZOO na Slovensku aj na šľapacích kárach tunajšieho turistického informačného centra. V stredu i piatok večer Divadlo Kontra ponúka brilantná komédiu „Mesiac a magnólie alebo ako získať 10 Oscarov" za zvýhodnené vstupné 6 €.

Festival turizmu bude pokračovať v piatok, kedy sa budú môcť návštevníci Spišskej Novej Vsi doslova dotknúť gotiky a jej prekvapení. V Galérii umelcov Spiša ich potešia kreatívnou tvorivou dielňou Gotika trocha inak spojenou s prehliadkou expozície Terra Gothica, námestím Vás v dobovom historickom oblečení bude sprevádzať Miroslav Števík a večerný výstup na vežu absolvujete v romantickom svetle sviečok.

Noc bude patriť deťom – v detskom centre OC Madaras budú môcť hľadať stratený poklad v znamení Spišských bájí a povestí. Ak by dostatočne neunavilo ani takéto dobrodružstvo, môžu sa v sobotu dopoludnia zahrať na Tarzanov. V lanovom parku Monkeyland pre nich pripravili výhodné vstupné a dostatok priestoru na vybláznenie sa. Unaveným rodičom prospeje akcia hotela Metropol, kde je im k dispozícii obľúbený wellness so zľavou 50%  a ubytovanie so zľavou 30%.

Viac informácií nájdete na: https://www.spisskanovaves.eu/system/akcie/detail_akcie/action/SINGLE/svetovy-den-cestovneho-ruchu/index.html  

Podrobný program nájdete tu >>

 V Spišskej Novej Vsi 26. 9. 2017

Informácie:

Ing. Andrea Jančíková, vedúca kancelárie primátora mesta
Mestský úrad, Radničné námestie 7, 052 70, Spišská Nová Ves, t. č. 053/4176 613
E-mail: andrea.jancikova(at)mestosnv.sk