Dnes je 19.04.2024, meniny má Jela
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

14. 07. 2009 16:26

Stretnutie mestskej polície so seniormi

Od: Bc. Pavol Jančík


Predsedníčka klubu seniorov v Spišskej Novej Vsi Mária Pižemová 24. 6. 2009 usporiadala ďalšie stretnutie seniorov s príslušníkmi MsP.
V rámci realizácie prevenčnej činnosti MsP ide o spoločné strávenie jedného dopoludnia v príjemnom prostredí objektu Civilnej ochrany, ktoré prinieslo zaujímavé poznatky dôchodcom i samotným príslušníkom MsP.
Policajti v dvoch odprednášaných  prevenčných témach „Ako sa nestať obeťou“ a „Bezpečne v doprave“ odovzdali seniorom najnovšie poznatky a štatistiky na témy, ktoré nebezpečenstvá hrozia seniorom najčastejšie. Spoločne hľadali riešenia, ako predísť okradnutiu, ako nekúpiť brak od podomového predajcu a podobne. Veľa dobrých nápadov podporených skúsenosťou seniorov prekvapilo aj samotných príslušníkov. V oblasti dopravy  boli odprezentované najnovšie zmeny v Cestnom zákone s dôrazom na povinnosti chodca a cyklistu. Policajti poukázali na všetky dôvody, prečo by sa mali osoby pri pohybe na pozemných komunikáciach dostatočne zviditeľňovať. Zdôraznili, že je potrebné uplatňovať pravidlo,  čím je viditeľnosť horšia, tým viac reflexných pomôcok treba použiť. 
V druhej časti príslušníci pripravili pre seniorov streleckú súťaž zo vzduchovky. Strelecké majstrovstvo niektorých pretekárov potvrdilo známy fakt, že kto to vie, ten to vie, na veku nezáleží. Aj keď  bolo niekedy potrebné pušku podoprieť, deviatok a desiatok na terči bolo veru dosť.
Celá aktivita skončila v duchu Ezopovej  myšlienky: „Nie je múdry ten, kto vie veľa, ale ten, kto vie, čo je treba“.

P. Melikant o tom všetkých presvedčil a navaril guláš, za ktorý dostal od každého jednotku s hviezdičkou.