Dnes je 04.10.2024, meniny má František
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

23. 05. 2018 08:11

Medzinárodný streetballový turnaj, moderný spevák a to najlepšie z domácej hudobno-tanečnej scény

Trinásty ročník športovo-hudobného podujatia Basket Music fest v Spišskej Novej Vsi sa uskutoční v nedeľu 3. júna 2018 v Športovej hale v Spišskej Novej Vsi a vstup je ako každoročne zdarma. Festival sa koná pod záštitou primátora mesta Spišská Nová Ves, v spolupráci s Mestom Spišská Nová Ves, STEZ SNV, MKC SNV a kapelou Smola a Hrušky.


Basket Music fest je viacžánrový festival, ktorý spája šport, hudbu, tanec, benefíciu a ďalší sprievodný program pre mládež a rodiny. Tento rok aj s novinkou v znamení spolupráce s 3x3 Slovakia Basketball, ktorá poteší všetkých streetballerov a zatraktívni turnaj, keďže sa podujatie stalo súčasťou medzinárodného streetballového projektu Slovákov, Čechov a Poliakov – 3x3 Central Europe tour 2018. Medzinárodná basketbalová federácia (FIBA) sa pred niekoľkými rokmi pustila do aktívnej propagácie 3×3 basketbalu, ktorej výsledky už možno vidieť teraz. Úspešná World Tour, atraktívne dejiská turnajov a tiež podpora fanúšikov sa postarali o to, že v roku 2020 sa táto verzia basketbalu predstaví premiérovo aj pod piatymi kruhmi. Hrá sa o miestenku na veľké finále, ktoré sa uskutoční 21. a 22. júla v Prahe. Zaujímavé sú aj prize money pre tímy na prvých troch miestach, víťaz v mužskej kategórii si odnesie 500€, zdolaný finalista 300 € a tretí tím 100€. Víťaz ženskej kategórie získa 200 €, 100 € a 50 €. Okrem toho čaká na každého účastníka turnaja špeciálna edícia dresov, ktorá bude jednotná pre celú tohtoročnú tour a samozrejme nesmú chýbať divácky atraktívne súťaže slam dunk a trojkové hody.


Súčasťou festivalu sú aj energické hudobné a tanečné vystúpenia, ktoré ako každoročne podporila aj domáca DJ-ská a tanečná špička. „Tento rok bude headlinerom festivalu moderný muzikálno-teatrálny spevák Hafner. Je známy svojimi hudobnými paródiami a jeho svojrázny prejav a originálne recesistické texty ho pasujú za unikátny zjav na scéne. Sekundovať mu bude prvá slovenská raperka Zetuzeta a vraj sa chystá veľká show. Na pódiu sa predstaví aj domáca legenda Mec Vrabec a hity ako Moja dedina, Najľepša zabava či Život zhora vs. Život žali svojho času veľké úspechy. Túto zostavu doplňuje mladá krv a talentovaný rapper Marocco, ktorého show podporia aj kolegovia z labelu Weed House a je sa na čo tešiť. Počas celého festivalu sa o celodennú hudobnú produkciu postarajú talentovaní DJ-i RobinDoris, Wallky a Hoffman. Tanečné vystúpenie predvedú ostrieľaní a medzinárodne úspešní tanečníci z domácej liahne - Denzz Industry, BDSkrew a Black Ladies. Novinkou tohto ročníka bude aj celodenný tanečný battle v réžii tanečnej skupiny Denzz Industry, ktorý sa bude konať pred Športovou halou a spolu s Chill out zónou Klubu mladých vytvoria skvelú atmosféru v exteriéri festivalu. Sme radi, že sa nám s kolegom Spokom Kramárom podarilo tento rok aj za neľahkých podmienok pripraviť festival v takomto rozsahu a všetkých srdečne pozývame na možno posledný ročník,“ povedal organizátor festivalu Martin Hlavatý.

 

Streetball turnaj - 3x3 Central Europe tour info:
https://play.fiba3x3.com/events/49d8714f-bc8b-4784-ab79-6e7838f7424b
http://3x3slovakbasket.sk/registracia/

Basket Music fest program a info:
https://www.facebook.com/events/2196847193665409/