Dnes je 02.10.2024, meniny má Levoslav
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

12. 10. 2018 12:41

Graffiti Villa Nova jam 2018


 

Mesto Spišská Nová Ves v spolupráci  občianskym združením AFL promotion pokračuje
v projekte  Graffiti Villa Nova a nadväzuje na úspešné predchádzajúce ročníky Graffiti Spiš. Projekt Graffiti Villa Nova v roku 2016 otvoril prvú celoročnú legálnu graffiti stenu pre writerov a street-art umelcov, ale i začiatočníkov a mladé talenty, ktorí sa venujú tejto subkultúre a modernému výtvarnému umeniu v meste Spišská Nová Ves. Betónový plot areálu bývalých kasárni sa využíval legálne na autorské umelecké vyjadrenie writerov či graffiti jamy a odštartoval tak nový projekt Graffiti Villa Nova v našom meste.

V tomto projekte pokračujeme realizáciou novej jednorazovej legálnej graffiti steny, ktorá vznikne počas graffiti jamu v nedeľu 21. 10. 2018 od 9.00 na uliciach Radlinského a Kmeťova (na plote rodinných domov pri podjazde, smer na polikliniku) a vznikne tak celoročná pouličná graffiti galéria, ktorá vizuálne pritiahne pohľad každého, kto navštívi mesto z príjazdu od Levoče,“ uviedol hlavnú organizátor podujatia Martin Hlavatý z občianskeho združenia OZ AFL promotion.

Na realizácii sa budú podieľať siedmi graffiti umelci na ploche viac ako 90 m². Mesto Spišská Nová Ves projekt finančne podporilo a prevzalo nad podujatím záštitu.
Rád by som vyjadril poďakovanie majiteľom plota rodinných domov za umožnenie realizácie tohto projektu, a v neposlednom rade všetkým partnerom Graffiti Villa Nova jamu, ktorí sa zapojili a podporili túto street-art subkultúru a výtvarné umenie a bez ktorých by realizácia nebola možná,“ dodal Martin Hlavatý.

Partneri: STOVA baumarket (prenájom striekacieho zariadenia), Novejša (mediálny partner), ACS spol. s r. o. (technické zabezpečenie), Dixi, Energy Ink Tattoo, Fusion restaurant

V Spišskej Novej Vsi 12. 10. 2018

 

Informácie: Martin Hlavatý, AFL promotion, mobile: +421 907 156 375, e-mail: aflpromotion(at)gmail.com