Dnes je 08.09.2024, meniny má Miriama
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

04. 10. 2007 16:14

Najobľúbenejší učiteľ na Slovensku - pedagóg z nášho mesta

Najobľúbenejším učiteľom na Slovensku sa stal Daniel Karpinský, alias Karpi, pedagóg Gymnázia na Školskej ulici zo Spišskej Novej Vsi.

Daniel Karpinský získal historický prvý titul Zlatý Amos. Na včerajšom gala večere ku Dňu učiteľov v Štátnom divadle v Košiciach si prevzal titul a na rok žezlo a korunu, ale aj odmenu stotisíc korún, ktorú venoval premiér Róbert Fico. Ako poveda, za úspech musí poďakovať svojim žiakom a ocenenie venuje svojej mamičke, ktorá sa túžila stať učiteľkou, no nemohla. Anketa o najobľúbenejšieho učiteľa na Slovensku Zlatý Amos sa konala na Slovensku po prvýkrát a študenti do prvého ročníka nominovali 175 učiteľov z celého Slovenska. Po školských a krajských kolách do semifinále postúpilo 16 učiteľov. Vďaka Danielovi Karpinskému teda víťazstvo putovalo do centra Spiša.

Spišská Nová Ves pripravuje na tento víkend ďalšie oceňovanie učiteľov. V historickej budove Reduty sa v sobotu 31. marca 2007 o 15. hodine začína slávnostné ocenenie najlepších pedagógov základných škôl v meste, ktoré si preberú z rúk primátora mesta, Jána Volného.

 
SNV, 30. marec 2007