Dnes je 08.09.2024, meniny má Miriama
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

04. 10. 2007 16:06

Investičná spoločnosť opäť po dvoch rokoch požiadala mesto o schválenie lokality na výstavbu supermarketu LIDL

Po tom, čo pred dvomi rokmi poslanci zámer neschválili, už v poradí druhú požiadavku na odobrenie lokality pre výstavbu supermarketu LIDL obdržalo v týchto dňoch mesto Spišská Nová Ves. Vytypovaná lokalita je pred ubytovňou Panoráma v smere zo sídliska Mier do centra mesta.  Spomínané pozemky sú síce vlastníctvom súkromnej osoby , mesto ale dáva povolenie na výstavbu aj v dôsledku toho, že v prípade schválenia investície musí dôjsť k zmene územného plánu.

V prípade, že sa investor s mestom dohodne je pripravený v rámci projektu výstavby dobudovať zelené zóny v okolí, vybudovať cyklistický chodník pozdĺž Hornádu, ponúknuť kompletné dopravné riešenie lokality a zrekonštruovať most v smere na sídlisko Mier , ktorý je momentálne v zanedbanom stave. „ Na jednej strane by to bolo prínosom pre mesto, na strane druhej si uvedomujeme, že v lokalite dôjde k zvýšeniu hluku. Aj preto celý proces nechceme unáhliť. Dáme priestor najmä občanom, aby sa k prípadnej výstavbe vyjadrili. Až následne budú o prípadnom povolení výstavby supermarketu rozhodovať poslanci mestského zastupiteľstva, povedal k rozhodovaciemu procesu primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný.

Ako ďalej dodal, v dôsledku spomínaných skutočností by sa s prípadnou výstavbou nemalo začať skôr ako v priebehu budúceho roka.

 
SNV, 6. marec 2007