Dnes je 18.10.2024, meniny má Lukáš
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

18. 08. 2011 11:25

Malí zvedavci alebo policajt je môj kamarát


   Jeden letný prázdninový deň strávili deti z detského tábora na mestskej polícií. Prišli dopoludnia a spolu s pani vedúcou. Pomaličky, nesmelo vkročili do objektu mestskej polície, kde ich privítal pán  náčelník.  Už po krátkej, ale veľmi družnej a všetečnej besede sa ustráchané pohľady detí  zmenili na očká plné otázok.

        Aby bolo detskej zvedavosti zadosť učinené, tak policajti rozprávali deťom ako sa ochrániť počas prázdnin, ale aj počas celého roka pred nehodami. O tom, že cesta nie je ihrisko, to už dávno vedeli. Okorenili  to skúsenosťami ich neposedných kamarátov. Dobré rady a ponaučenia si zobrali k srdcu a zastrájali sa, že doma poučia rodičov a starších súrodencov o kamerách, ktoré ich v meste sledujú na každom kroku.  Aj keď veselosť a detský smiech sa ozýval hlavne v policajnej posilňovni, kde každý chcel ukázať svoju silu a obratnosť, nič nedokázalo  prekonať detskú radosť na policajnom dvore pri zapnutých majákoch na policajných autách.

Rozradosteným deťom  sa z polície odchádzalo veľmi ťažko, lúčili sa aj na dvakrát, dojmy a zážitky boli hlavnou témou ich vzájomných rozhovorov. Už teraz sa tešili, ako o nich porozprávajú po prázdninách v škole.

Bc. Jančík