Dnes je 16.09.2024, meniny má Ľudmila
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

19. 02. 2008 14:16

Príprava na výjazdové zasadnutie vlády je v plnom prúde

Od: Lucia Kormošová

Na januárovej pracovnej návšteve premiér Robert Fico prisľúbil, že na prelome mája - júna tohto roku príde opäť do Spišskej Novej Vsi, no už s celou vládou v rámci výjazdového zasadnutia vlády.

Zástupcovia nášho mesta, inštitúcií, okolitých miest a obcí, ako aj celého mikroregiónu sa v tejto súvislosti stretli po prvý krát 18. februára na radnici. Na stretnutí venovanom príprave tejto, pre spišskonovoveský okres mimoriadne významnej, udalosti oznámila p. poslankyňa NR SR Lea Grečková, že predbežne už dohodla s Úradom vlády SR termín výjazdového zasadnutia na začiatok júna 2008. Podotkla: „Výjazdové zasadnutie vlády je jedinečná šanca pre mesto i celý okres a je potrebné sa naň dobre pripraviť. Môže priniesť do regiónu rádovo stámiliónové investície. To sú skúsenosti z predchádzajúcich výjazdových zasadnutí napr. v Sobranciach, Brezne a pod. “

Cieľom prvého stretnutia bolo preto zozbieranie nápadov a návrhov o tom, čo všetko by bolo vhodné zahrnúť do uznesení vlády, o ktorých bude na výjazdovom zasadnutí vláda rozhodovať. Samozrejme môže ísť len o aktivity, ktoré sú v kompetencii vlády a sú po predkonzultovaní s jednotlivými ministerstvami realizovateľné. Pre nás je tiež dôležité, že uznesenia vlády majú záväzný charakter.

Predstavitelia nášho mesta, Správy NP Slovenský raj, predstavitelia Smižian, Krompách, Obvodného úradu v SNV, Úradu práce a sociálnych vecí v SNV, Okresného riaditeľstva Policajného zboru v SNV, Okresného súdu v SNV, Daňového úradu v SNV, Správy telovýchovných zariadení v našom meste, Business Inovation Centra a ďalší postupne predložili návrhy, ktoré sú z ich pohľadu prioritné. Vznikla tak celá škála, ktorá zahŕňa aktivity a potrebné investície vo všetkých oblastiach.

Keďže išlo vo februári o prvé stretnutie, je tu priestor na predkladanie ďalších návrhov. O nich sa bude rokovať na nasledujúcom prípravnom stretnutí. Po doručení všetkých požiadaviek v písomnej podobe sa spoločne určia konečné priority, ktoré sa, ako všetci dúfame, v júni pretavia do prijatých uznesení vlády.


SNV, 19. februára 2008