Dnes je 01.10.2024, meniny má Arnold
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

21. 02. 2019 13:36

Prvá spoločenská hra o našom meste

Máte chuť na Človeče, nehnevaj sa alebo by ste si radšej zaspomínali na hru Z rozprávky do rozprávky? Je čas vyskúšať niečo nové. Mesto Spišská Nová Ves sa zaradilo medzi pionierov v oblasti tvorby spoločenských hier pre potreby propagácie mesta a jeho okolia.


 

V Turistickom informačnom centre v Spišskej Novej Vsi a v Kníhkupectve JARKA na Zimnej ulici si môžete kúpiť hru, ktorá skrýva Zlatý poklad Spišskej Novej Vsi. Ide o stolovú hru, ktorej hlavnou postavou je psík Hally Belly s uškami podobnými zvonom, keďže ich v našom meste vzniklo v čase pôsobenia významnej gotickej zvonolejárne Majstra Konráda neúrekom (Bell znamená v angličtine zvon). Spoločne s touto fenkou prejdete úskalia herného plánu, kde na vás čakajú pamiatky a pozoruhodnosti mesta a okolia. Tie vás posunú bližšie k cieľu alebo vás na chvíľu zdržia. „Propagáciu mesta sa snažíme vylepšovať aj netradičnými formami. V závere minulého, pre mesta jubilejného roka, sme sa  po obľúbených papierových skladačkách reduty, evanjelického a katolíckeho kostola s najvyššou vežou na Slovensku a komikse o histórii mesta, rozhodli ponúknuť rodinám s deťmi tento nevšedný propagačný nástroj. Deti tak dostanú v jednom balení hneď dve hry – najprv musia poskladať puzzle  podľa obrázka a následne sa môžu pustiť do hľadania zlatého pokladu nášho mesta,“ uviedla vedúca kancelárie primátora Andrea Jančíková.

Nová hra môže slúžiť aj ako zaujímavá učebná pomôcka pre žiakov prvého stupňa základných škôl v našom meste: „Hravou formou sa môžu deti učiť o pozoruhodnostiach Spišskej Novej Vsi a jej okolia, pretože v hre nechýba ani Tisícročná kaplnka či Markušovský kaštieľ. Autorkou ilustrácií je Katarína Vronková, texty pripravil Tomáš Repčiak, dizajn zostavila spoločnosť Magnetica,“  dodala A. Jančíková.

Spišská Nová Ves tak získala netradičný propagačný produkt, ako aj dar na reprezentačné účely mesta. Pre záujemcov je k dispozícii aj na predaj na hore uvedených miestach za 12 €. Veľkosť herného plánu – poskladaného obrázka zo 100 dielikov je 60 x 80 cm.