Dnes je 16.09.2024, meniny má Ľudmila
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

13. 05. 2008 15:56

Ministerka pôdohospodárstva SR Zdenka Kramplová navštívila Spiš

Od: Lucia Kormošová


Počas svojej pracovnej cesty na Spiši navštívila ministerka pôdohospodárstva SR Zdenka Kramplová 12. mája 2008 viacero výrobných i spracovateľských podnikov.

V Spišskej Novej Vsi zavítala do spoločnosti MPC Cessi, kde ju čakala milá povinnosť - slávnostné prestrihnutie pásky na zrekonštruovanej prevádzke. Nový mlyn na zomieľanie pšenice, múčne hospodárstvo a skladovanie sú výsledkom investičnej akcie, ktorá si vyžiadala 180 mil. korún a financovaná bola aj zo zdrojov EÚ. Predstavitelia spoločnosti ministerke poďakovali za ústretovosť a objektívne posúdenie potrieb pri projekte. Podaný na ministerstvo je už aj ďalší projekt na výmenu starého ražného mlyna s predpokladanými nákladmi 140 mil. korún.

Druhou zastávkou Z. Kramplovej bol MäsoSpiš a následne Poľnohospodárske družstvo Čingov v Smižanoch.

Na stretnutiach sa hovorilo o útlme v rezorte aj o nutnej potrebe podporovať prvovýrobu. Kramplová ubezpečila: „Momentálne sa snažíme nastaviť poľnohospodárstvo tak, aby sa investovali peniaze do novej techniky, aby sa produkovalo a aby poľnohospodárstvo išlo skutočne dopredu. Nedá sa to však urobiť ani za jeden deň, ani za jeden týždeň. Je dôležité, aby akákoľvek vláda, pravicová alebo ľavicová, podporovala poľnohospodárstvo a aby to bola jedna z priorít spoločnosti.“

Možnosti vidí ministerka v Programe rozvoja vidieka, ktorý akumuluje prostriedky určené pre zaujímavé projekty v oblasti rastlinnej, živočíšnej výroby, spracovateľského priemyslu, ale aj samotného rozvoja vidieka.


SNV, 13. mája 2008