Dnes je 19.09.2024, meniny má Konštantín
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

21. 06. 2008 09:16

Bodka za projektom PALAIS

Od: Lucia Kormošová


V rámci projektu PALAIS - „Inovatívne stratégie pri ochrane kultúrneho dedičstva“ sa začiatkom júna 2008 konala v talianskej Matere (región Basilicata) konferencia za účasti všetkých partnerov.

Nechýbali na nej ani predstavitelia Spišskej Novej Vsi, ktorá je jedným z partnerov v spomínanom projekte. Zástupca primátora PhDr. Miroslav Semeš, riaditeľka Spišskej regionálnej rozvojovej agentúry Ing. Darina Paveleková, riaditeľ Mestského kultúrneho centra v SNV Ing. Emil Labaj a riaditeľka Základnej umeleckej školy na Faniniho ul. v SNV Mgr. Eva Šterbáková sa pridali k šesťdesiatke účastníkov z Grécka a Talianska. Na záverečnom stretnutí, ktoré sa konalo 5. až 8. júna 2008 boli odprezentované výsledky spoločného úsilia. Potešiteľné je konštatovanie partnerov, že spolupráca mala svoj zmysel. Konkrétne pre mesto SNV priniesla osoh v podobe pripravených projektov na rekonštrukciu budovy tunajšej ZUŠ a obnovu budovy Reduty, ktorá počíta i so „znovuoživením“ myšlienky hotelových apartmánov v tejto dominante nášho námestia.

Následne sa 20. júna 2008 konal, avšak tentokrát na pôde Spišskej Novej Vsi, aj záverečný seminár projektu PALAIS, ktorý sa obsahovo dotýkal predovšetkým predstavenia projektu, jeho cieľov a hlavných výstupov, ako aj spôsobu zapojenia Mesta SNV do projektu. Okrem toho sa účastníci seminára oboznámili s historickým vývojom ZUŠ a budovy Reduty a architekti predstavili projekty revitalizácie oboch budov. Záverom ostáva už len popriať, nech sa ich čoskoro podarí i s pomocou fondov EÚ zrealizovať!

 

SNV, 21. júna 2008