Dnes je 29.09.2024, meniny má Michal, Michaela
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

27. 06. 2019 15:16

Od 1. júla t. r. zmeny v cestovných poriadkoch MHD prinesú aj prepojenie oboch polikliník

Zmeny v cestovných poriadkoch MHD prinesú aj prepojenie oboch polikliník Spoločnosť eurobus, a. s., v spolupráci s mestom Spišská Nová Ves pripravili zmeny cestovných poriadkov MHD s platnosťou od 1. 7. 2019.

 

„Najdôležitejšou zmenou je vytvorenie nového dopravného spojenia medzi Poliklinikou pri Hornáde na Chrapčiakovej ulici a Nemocnicou s poliklinikou na Jánskeho ul. Nové nástupné miesto sa bude nachádzať pri komunikácii vedľa rieky Hornád smerujúcej okolo OC Lidl, obytného domu Panoráma a ďalej k Poliklinike pri Hornáde,“ uviedol primátor mesta Pavol Bečarik.

Ďalej sa zavádza víkendové spojenie Sídl. gen. Svobodu (Tarče), Ferčekoviec a Novoveskej Huty so železničnou stanicou s prípojmi na rýchliky v hodinovom takte od 6.00 do 18.00 hod. v soboty, nedele a štátne sviatky (linka č. 12) a odstránenie niektorých súbehov na doterajších linkách č. 2 a 3.

Nové víkendové spoje na linkách č. 12 a 13 majú reálnejšiu jazdnú dobu vzhľadom k menšej hustote premávky a menšiemu počtu cestujúcich, čím sa zrýchli spojenie železničnej stanice s Ferčekovcami či Novoveskou Hutou.

Dosiahnutie uvedených cieľov bude možné len cez niektoré zmeny aj na iných linkách mesta. V prípade, že sa navrhované zmeny k 1. 7. 2019 osvedčia, budú súčasťou nového cestovného poriadku aj od decembra 2019. Vaše podnety a návrhy budeme prijímať a prehodnocovať počas nasledujúceho obdobia do októbra 2019.