Dnes je 19.09.2024, meniny má Konštantín
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

23. 07. 2008 14:31

V Spišskej Novej Vsi pribudne nákupné centrum TULIP

Od: Lucia Kormošová

Spoločnosť Redema Group so sídlom v Holandsku, zaoberajúca sa developingom, manažmentom a investično-realitnou činnosťou, plánuje rozšíriť svoje aktivity na Slovensku o ďalšie 2 obchodné centrá. Jedno z nich by malo vyrásť aj v Spišskej Novej Vsi.

Po úspešnom otvorení obchodného centra TULIP v Martine v r. 2006 plánuje holandská spoločnosť, ktorá sa mimochodom radí na 6. priečku v rebríčku najväčších európskych developerov***, realizovať ďalšie dva zaujímavé projekty. Okrem Prievidze by OC TULIP malo pribudnúť aj v Spišskej Novej Vsi.

„Nachádzať sa bude v lokalite Smižianska roveň na hlavnej trase z Popradu do centra mesta Spišská Nová Ves, pri križovatke do Smižian. Zastavaná plocha bude mať rozlohu 17 650 m2, z toho prenajímateľná plocha bude 15 000 m2, čo predstavuje približne 60 až 70 obchodov. Prenájom priestorov v obchodnom centre zabezpečuje spoločnosť Spiller Farmer so sídlom v Bratislave (www.spillerfarmer.sk). Výška investície v Spišskej Novej Vsi je 35 miliónov EUR a vytvorených by malo byť 400 nových pracovných miest. Plánované otvorenie je v prvom kvartáli roku 2010,“  informoval zástupca Redema Group Martin Műller.

Spoločnosť Redema Group (www.redema.nl) je okrem rodného Holandska aktívna aj v Maďarsku, Poľsku, Chorvátsku, Slovensku, Turecku a Nemecku, kde už realizovala a v súčasnosti aj realizuje niekoľko projektov a revitalizácií.

Ak vás zaujíma, ako bude asi OC TULIP v Spišskej Novej Vsi vyzerať, kliknite si na http://www.tulip.sk/.

(***Zdroj:
Rojko, M.: Najväčší developeri Európy sú aj v SR. [reality.etrend.sk] 25. 3. 2008)

 

SNV, 23. júla 2008