Dnes je 19.09.2024, meniny má Konštantín
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

14. 09. 2008 14:31

Psy opäť súťažili v poslušnosti a obrane


Atletický štadión Tatran sa v sobotu 13. septembra 2008 stal dejiskom už 2. ročníka Obranárskeho preteku o Pohár primátora Spišskej Novej Vsi. Súťaž si po minuloročnej premiére v regióne získala veľmi dobré meno a zúčastnilo sa jej podstatne viac pretekárov, i psy boli kvalitnejšie pripravené.

Preteku, ktorý sa konal pod záštitou poslankyne NR SR Mgr. Ley Grečkovej sa zúčastnilo 16 psovodov zo Spišskej Novej Vsi, Smižian, blízkej Levoče, ale aj Rožňavy a Prešova. Súťažilo sa v 2 hlavných disciplínach: v poslušnosti, kde psovod predvádzal ako zvláda svojho psa a v obranárskych schopnostiach súťažiacich psov. Chladné a veterné počasie psíkom zrejme vyhovovalo, podávali veľmi dobré výkony.

Druhému ročníku jednoznačne dominovala silná konkurencia. Najlepšie ju zvládli a na stupne víťazov sa nakoniec postavili úplne nové zostavy: 1. miesto - Soňa Kovaliková s belgickým ovčiakom Carom (Kynologický klub Levoča), 2. miesto - Peter Gánovský so psom Faustom (Kynologický klub Slovenský raj Smižany) a 3. miesto - Michal Bašista so psom Winim (Kynologický  klub Levoča). Pre príslušníkov MsP v SNV bolo v tomto vysoko konkurenčnom prostredí úspechom aj 6. miesto Romana Mela so psom Benym11. miesto Jána Mikolaja so psom Astorom.

V rámci podujatia boli tento rok pre divákov pripravené aj ukážky činnosti dobrovoľných záchranárov z T.O.R. Rescue a pre deti súťaž v streľbe zo vzduchových zbraní.

 

SNV, 14. septembra 2008