Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

16. 12. 2008 13:29

V meste pribudlo tretie multifunkčné ihrisko na pôde základných škôl

Od: Ing. Lucia Kormošová


Dňa 15. decembra 2008 bolo za prítomnosti vedenia mesta a poslancov mestského zastupiteľstva otvorené nové multifunkčné ihrisko v areáli Základnej školy na Hutníckej ulici v Spišskej Novej Vsi.

V tomto roku je to tretí športový areál na pôde základných škôl mesta. Predchádzali mu multifunkčné ihrisko pri ZŠ Zdenka Nejedlého a tartanová atletická dráha pri ZŠ na Lipovej ulici, ktorú počas októbrového výjazdové rokovania Vlády SR v Spišskej Novej Vsi otvoril minister školstva Ján Mikolaj.

Ihrisko bude slúžiť predovšetkým žiakom športových tried na volejbal, futbal, hádzanú a iné športy, ale aj pre verejnosť. Povrch tvorí trávnik 4. generácie - bez vsypu. Je to prvý trávnik tejto generácie na Slovensku.

Celkové vynaložené investície sú v hodnote 3 781 tis. Sk, z toho 1 200 tis. Sk poskytol Úrad vlády SR prostredníctvom Nadácie SPP (peniaze na ihrisko prisľúbil premiér Robert Fico počas jeho januárovej pracovnej návštevy mesta), ostatné dofinancovalo Mesto Spišská Nová Ves z vlastných zdrojov.

 

SNV, 16. decembra 2008