Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

28. 02. 2009 19:23

Dobrovoľní hasiči v Spišskej Novej Vsi majú konečne dôstojné priestory

Od: Ing. Lucia Kormošová


Rokovanie 135. výročnej členskej schôdze Dobrovoľného hasičského zboru mesta Spišská Nová Ves, ktoré sa konalo 28. februára, malo špecifický charakter. Bolo spojené so slávnostným otvorením nových klubových priestorov.

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) v Spišskej Novej Vsi má dlhoročnú tradíciu, vlani v októbri uplynulo 135 rokov od jeho založenia. Po viac ako 15 rokoch hľadania vyhovujúcejších priestorov pre klubovú činnosť našlo DHZ porozumenia a ochotu  u magistrátu mesta a presťahovalo sa z nevyhovujúcich priestorov na Letnej ulici do novej klubovne v zrekonštruovaných priestoroch bývalých skladov civilnej obrany v suteréne na Detskej poliklinike. „Vyslovujeme úprimné poďakovanie za tento ušľachtilý čin, a to aj napriek tomu, že v súčasnosti sú na vedenie mesta kladené požiadavky od mnohých právnických a fyzických osôb na obchodné, ako aj prevádzkové priestory, či na bývanie občanov v núdzi. Vysoko si vážime tento počin vedenia mesta a vyslovujeme v mene výboru DHZ presvedčenie, že táto klubovňa bude slúžiť svojmu účelu pre súčasných členov, ale aj budúcu generáciu,“ poďakovala za poskytnuté priestory p. Božena Milecová, predsedníčka DHZ.

Súčasných 53 dobrovoľných hasičov (z toho je 18 hasičiek) sa už dnes teší z moderných priestorov, ktoré využijú na školenia, schôdzkovú činnosť či odbornú prípravu a v neposlednej miere aj na kultúrno-spoločenské stretávanie sa členov zboru. V klubovni, na ktorú prispelo Mesto Spišská Nová Ves sumou cca 10-tisíc eur (300-tisíc Sk), sa okrem zasadačky s audiovizuálnou technikou nachádzajú i kuchynka a skladovacie priestory.

foto: Juraj Hatala