Dnes je 18.10.2024, meniny má Lukáš
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

06. 10. 2007 18:41

Minister Janušek rokoval v Spišskej Novej Vsi s predstaviteľmi mesta

Od: Lucia Kormošová

Minister výstavby a regionálneho rozvoja Marian Janušek zavítal 5. októbra v popoludňajších hodinách do Spišskej Novej Vsi, aby sa tu stretol na pracovnom rokovaní so zástupcami mesta.

Na pôde radnice ho privítali poslankyňa NR SR Lea Grečková, primátor mesta Ján Volný, zástupca primátora Miroslav Semeš a prednosta MsÚ Peter Petko. Po slávnostnom prijatí v obradnej sieni sa presunuli za rokovací stôl, kde spolu s vedúcou odboru strategického plánovania a regionálneho rozvoja MsÚ Máriou Lorkovou, vedúcim odboru výstavby, územného plánu a dopravy MsÚ Jozefom Gondom a riaditeľom spoločnosti BIC, s. r. o., Patrikom Dluhošom riešili otázku čerpania finančných prostriedkov z európskych fondov.

Prioritnými oblasťami rokovania boli školstvo, bytová výstavba, infraštruktúra a oblasť dopravy, no otvorili sa i ďalšie témy. Minister Janušek na stretnutí zdôraznil, že prostriedkov z fondov bude dostatok, treba sa o ne uchádzať a pokračovať v príprave projektov.

Po pracovnom stretnutí v radnici sa minister stretol na mestskom úrade na besede s poslancami mestského zastupiteľstva, ako aj starostami okolitých miest a obcí. Zároveň prisľúbil ďalšiu pracovnú návštevu v Spišskej Novej Vsi.


SNV, 6. október 2007