Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

14. 12. 2007 19:10

Nová internetová stránka mesta

Kategória: Iné

Nové webové sídlo mesta Spišská Nová Ves prešlo kompletnou premenou nielen po vonkajšej stránke, ale aj mnohými obsahovými zmenami. Naším cieľom je poskytovať informácie intuitívnym spôsobom a vo forme vyhovujúcej čo najširšiemu okruhu užívateľov.

Údaje na stránke sú zatriedené do prehľadnejšej štruktúry, ktorá je logicky rozdelená do základných sekcií podľa typu užívateľa - občan, podnikateľ, návštevník.
Pre rýchlejšie získanie potrebnej informácie je užívateľom k dispozícii aj plnotextové (fulltextové) vyhľadávanie, ktoré vyhľadáva daný výraz v celom obsahu webu a výsledky zobrazuje s percentuálnou relevanciou výskytu na danej podstránke.
Rýchly a okamžitý prístup k aktuálnym informáciám a oznamom je zabezpečovaný prepracovaným poloautomatizovaným systémom, ktorý na úvodnej stránke ponúka najnovšie aktuality a v archíve uchováva všetky staršie správy, ku ktorým sa návštevník stránky môže spätne vrátiť.
Zaujímavou a užitočnou je aj rubrika „Ako vybaviť…” v sekciách občan a podnikateľ. Rubrika obsahuje triedené „návody” ako postupovať v rôznych životných situáciách. Samozrejmosťou sú i potrebné súvisiace tlačivá, ktoré si môže užívateľ stiahnuť priamo z webu.
Okrem mnohých ďalších údajov o meste, samospráve, alebo informácií pre turistov sú na stránke zhromaždené aj poznatky kultúrneho charakteru, v ktorých môže užívateľ vyhľadávať podľa rôznych atribútov (dátum, čas, charakter podujatia…).
Pripravené sú i rubriky „riadková inzercia” a „burza práce”. Tieto moduly sú pre užívateľov prístupné ZDARMA. V „katalógu firiem” môžu podnikatelia uverejniť základné informácie o ich spoločnosti a tie následne poslúžia občanom pri hľadaní služby či tovaru.

Postupne bude stránka dopĺňaná o ďalšie nové údaje a funkcionality samozrejme i o jazykové mutácie. Nová stránka mesta Spišská Nová Ves, jej testovacia prevádzka, je spustená od 15. decembra na novej adrese www.spisskanovaves.eu.
Veríme, že informácie obsiahnuté na webe a jeho nové funkcie poskytnú rýchlejší prístup ku kvalitnejším informáciám a zabezpečia väčšie poznanie o dianí v našom meste.

realizačný tím