Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

29. 03. 2008 07:53

V Spišskej Novej Vsi sa uskutočnil XIV. Kongres Euroregiónu „Tatry“

Od: Lucia Kormošová


Dňa 28. marca 2008 sa v Spišskej Novej Vsi, v zasadačke na Štefánikovom nám. 5, uskutočnil XIV. Kongres cezhraničného zväzku Euroregión „Tatry“.

Po prezentácii účastníkov kongres slávnostne otvorili predseda Rady cezhraničného zväzku Euroregión „Tatry“ p. Wendelin Haber a podpredseda Rady p. Ivan Budiak, ktorí sa poďakovali Spišskej Novej Vsi za hostiteľstvo. Primátor Ján Volný účastníkov kongresu privítal a poukázal na historické spojenie Spiša a Poľska.

Medzi pozvanými hosťami nechýbali ani zástupcovia nášho ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja, ministerstva kultúry, ministerstva vnútra, ako aj poľského veľvyslanectva v SR, či dotknutých miest a obcí.

Kongres zhodnotil úspešnú činnosť Rady cezhraničného zväzku Euroregión „Tatry“ za rok 2007, i vzhľadom na vstup do schengenského priestoru, ako aj činnosti revíznej komisie. Nasledovali vystúpenia pozvaných hostí, diskusia k spomínaným správam a prezentácia spoločnej poľsko-slovenskej „Stratégie rozvoja Euroregiónu „Tatry“ na roky 2008 - 2015“, ktorá by mala predstavovať akési „sprofesionalizovanie“ činnosti zväzku.

Bližšie informácie o jeho činnosti získate na www.euroregion-tatry.sk.


SNV, 29. marca 2008