Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

01. 04. 2008 15:30

Týždeň po Veľkonočnej „guľovačke“ lietali gule aj na novoveskej krytej strelnici

Od: J. Borz

V sobotu 29. marca t. r. Klub spišských strelcov usporiadal I. ročník Veľkonočnej streleckej súťaže z krátkych a dlhých zbraní. Puška sa strieľala na vzdialenosť 50 a pištoľ na 25 metrov.

V disciplíne Pištoľ - OPEN (všetky krátke zbrane, vrátane športových) zvíťazil nástrelom 80 bodov Rasťo Krajči zo Spišskej Novej Vsi, v Pištoli -  STANDART  (krátke zbrane bez športových úprav, tzv. „SLUŽOBNÉ“), mal najlepší nástrel  Ján Meždej zo Spišských Vlách -  90 bodov a Malokalibrovú pušku najlepšie zvládol Jozef Hozza zo Spišskej Novej Vsi s nástrelom 94 bodov.

Celkom sa súťaže zúčastnilo 29 pretekárov. Medzi nimi aj jedna žena a jeden dorastenec.  45 štartov hovorilo o tom, že takmer každý zo zúčastnených si „strelil“ aspoň dve disciplíny. Na strelnici sa zišli vyznávači tohto športu z Popradu, Levoče i Spišských Vlách. 

Športovej streľbe sa členovia klubu venujú aj výkonnostne. Napríklad v streľbe z historických zbraní sa piati strelci zúčastňujú aj ligových kôl, Majstrovstiev Slovenska a Euroligy. V klube sú registrovaní aj slovenskí reprezentanti v klasických športových disciplínach ako Ľubovoľná a Rýchlopalná pištoľ.   

Pretekať v športovej streľbe majú možnosť aj občania, ktorí nevlastnia zbrane, či zbrojné preukazy. Súťaž prebieha vždy podľa prísnych bezpečnostných pravidiel, pod dozorom rozhodcov a riadiacich streľby. Realizovať sa môžu v prebiehajúcej lige a júnovej streleckej súťaži O pohár primátora Spišskej Novej Vsi.  

Podrobnejšie informácie je možné získať na zriadenej web stránke Klubu spišských strelcov http://www.strelnica.host.sk/ alebo priamo na strelnici.