Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

11. 04. 2008 15:04

Poliaci nám darovali "ratuš"

Od: Lucia Kormošová


Do Spišskej Novej Vsi zavítala vo štvrtok 10. apríla 2008 na návštevu skupina 16 poslancov z poľského partnerského mesta Grójec na čele s primátorom p. Jacekom Stolarskim.

Na pravé poludnie ich na radnici prijal primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný spolu s členmi mestskej rady. Po slávnostnom príhovore, kultúrnom programe a podpise celej delegácie do pamätnej knihy mesta si slovo vzal aj primátor Grójca. V skratke predstavil 10. partnerské mesto Spišskej Novej Vsi, ktoré je známe najmä najväčším ovocným sadom v Európe. Ročne sa tu vypestuje okolo jedného milióna ton ovocia, predovšetkým jabĺk. Ako dar Poliaci na pamiatku priniesli krásny obraz „ratuše“, t. j. radnice v Grójci, ktorý odovzdal J. Stolárski nášmu primátorovi.

V rámci ďalšieho programu absolvovali Poliaci obed s hostiteľmi, prezreli si mesto a turistické atrakcie v okolí. Nasledujúci deň sa niesol v pracovnom duchu, pričom sa stretli s predstaviteľmi spišskonovoveskej samosprávy a rokovali aj o možnostiach rozšírenia spolupráce.


SNV, 11. apríla 2008