Dnes je 21.09.2024, meniny má Matúš
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

21. 04. 2008 15:22

Maďari majú Spišskú Novú Ves v kurze

Od: Lucia Kormošová


Na prelome mesiacov február - marec 2008 bola Spišská Nová Ves prezentovaná na 31. ročníku medzinárodného odborného veľtrhu cestovného ruchu UTAZÁS v Budapešti. Výsledky nenechali na seba dlho čakať, záujem Maďarov o naše mesto a región odvtedy evidentne vzrástol.

Do mesta 31. marca zavítal p. Istvan Pálffy, známy novinár, moderátor maďarskej televíznej stanice MTV, vydavateľ, ktorý sa vo voľnom čase venuje písaniu cestopisov. Počas 5-dňovej návštevy na Slovensku sa mu venovali turistické informačné centrá v SNV, Rožňave, Tatranskej Lomnici, Košiciach a Bardejove a sprevádzal ho Ing. Ladislav Zvara zo SACR. V rámci programu absolvoval aj degustáciu špecialít spišského regiónu, pozrel si mesto a okolie, pamiatky UNESCO. Po návrate prezentoval 75 minút svoje čerstvé dojmy na výstave v Miškolci pred širokým obecenstvom a jeho nová kniha o Slovensku a gastronómii má byť krstená v Budapešti v máji.

V dňoch 19. - 20. apríla na Spiši pracovné stretnutie absolvovali riaditeľ Združenia maďarských múzeí (TKM) v Budapešti, p. Gábor Harasti a delegácia viac ako 40-tich zamestnancov a riaditeľov múzeí z celého Maďarska. V programe mali prijatie na radnici, vyhliadku z najvyššej kostolnej veže na Slovensku, 1,5-hodinový koncert v markušovských Dardanelách, či prehliadku Spišskej Soboty. Združenie TKM vlani vydalo propagačné materiály o SNV a Markušovciach.

Pracovné stretnutie pod názvom „Infocesta maďarských tour-operátorov, novinárov a zástupcov agentúry SACR Budapešť“, ktoré sa uskutočnilo pod záštitou Ing. Sone Jelínkovej zo SACR Budapešť v dňoch 23. - 24. apríla, k nám priviedlo ďalšiu tridsiatku hostí. Absolvovali prijatie na radnici, prehliadku regiónu, splav na pltiach, goralský večer, ale i 3-hod. prezentáciu prehľadu všetkých podujatí a turistických atrakcií v regióne, ktorú pre nich pripravilo na Červenom kláštore naše TIC.


SNV, 21. apríla 2008