Dnes je 23.09.2024, meniny má Zdenka
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

19. 08. 2008 18:09

Prečo došlo k zmene kanálových pozícií televíznych programov v ponuke spoločnosti UPC Broadband Slovakia?

Vzhľadom na otázky divákov by sme radi vysvetlili situáciu v súvislosti so zmenou kanálových pozícií televíznych programov v ponuke spoločnosti UPC Broadband Slovakia v Spišskej Novej Vsi.

Začiatkom augusta spoločnosť UPC pridala do ponuky 2 nové programy: športový program verejnoprávnej televízie STV 3 a populárny detský televízny program JimJam, ktorý na obrazovky priniesol obľúbené animované postavičky ako je Vláčik Tomáš, Staviteľ Bob, Hasič Sam, Barneyho a priateľov atď. Tieto nové programy boli pridané do ponuky bez vyradenia iných programov, čo znamená, že programová ponuka bola rozšírená o 2 programy.

Keď sme tieto programy zaraďovali, ukázalo sa, že si ich pridanie vyžiada zmenu kanálových pozícií jednotlivých programov. Vzhľadom na to, že sme chceli, aby diváci mali možnosť sledovať Olympijské hry (OH) na STV 3, rozhodli sme sa, že ich zaradíme aj s vedomím, že to bude znamenať neohlásenú zmenu kanálových pozícií. Stáli sme totiž pred otázkou, či zaradiť STV 3 ešte pred začiatkom OH tak, aby diváci mohli sledovať hry od samotného začiatku - riskujúc pritom nespokojnosť kvôli neohlásenej zmene kanálových pozícií - alebo najprv listom ohlásiť zmenu kanálových pozícií, čo by si však vyžiadalo neskoršie zaradenie STV 3. Týmto by však diváci prišli o prvé dni OH, čo by bola samozrejme škoda. Rozhodli sme sa preto, že STV 3 aj JimJam zaradíme neohlásene aj s vynútenou zmenou kanálových pozícií s cieľom výjsť v ústrety divákom, ktorí sa tešili na OH a špičkové výkony našich športovcov. Rád by som podotkol, že ak by sme mali viac času, bol by pochopiteľne dodržaný štandardný postup a všetky zmeny by sme našim zákazníkom oznámili listom, veď predsa išlo o pozitívnu záležitosť, t. j. zaradenie 2 dobrých televíznych staníc. Samozrejme, za nepríjemnosť spojenú s neohlásenou zmenou kanálových pozícií sa ospravedlňujeme.

Radi by sme taktiež informovali, že kanálové pozície sa budú meniť ešte raz, a to v októbri a na dlhšie obdobie pôjde o poslednú takúto úpravu. Táto zmena bude súvisieť s kompletnou rekonštrukciou a upgradom siete, resp. s jej zdvojsmernením. Spoločnosť UPC po tomto procese bude v Spišskej Novej Vsi poskytovať triple play služby po najmodernejšej hybridnej opticko-koaxiálnej sieti, ktorá umožní prevádzkovať služby televízie, vysokorýchlostného internetu chello a pevnej telefónnej linky. Podrobnejšie informácie záujemcovia môžu nájsť na www.upc.sk. O spomínanej zmene kanálových pozícií budeme pochopiteľne informovať každého nášho zákazníka listom s dostatočným predstihom.

Jaroslav Kolár, hovorca UPC BROADBAND SLOVAKIA, s. r. o., Bratislava