Dnes je 23.09.2024, meniny má Zdenka
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

28. 08. 2008 17:07

Uskutočnil sa nultý ročník jediného festivalu improvizačného divadla na Slovensku

Pozrite si bulletin vydaný pri príležitosti jeho konania.

IMPROFEST 2008...

Vznikol ako vyvrcholenie divadelných improlíg, ktoré sa konali počas roka v Spišskej Novej Vsi. Predstavili sa tu divadlá s predstaveniami a happeningami, ktoré sú vo väčšej či menšej miere postavené práve na improvizácii (Štúdio Kasprzyk - LM, Divadlo na peróne - KE, Divadlo na kolesách - BA).

Večer patril aj Improlige - súťaži v divadelnej improvizácii medzi družstvami, ktorých cieľom je po vylosovaní témy pripraviť si krátku scénku so zápletkou a vyvrcholením.

Divadelnú časť Improfestu doplnila „interaktívna farebná strelnica“. Divákov vtiahli do sveta farieb cez netradičné výtvarné techniky, ktoré si mohol každý vyskúšať. Svoje výtvory si diváci mohli doslova rozobrať na pamiatku. Interaktívnu farebnú strelnicu pripravili výtvarníci zo Spišskej Novej Vsi, Bratislavy a z Rumunska. Niektoré ich diela boli večer vydražené na podporu detského domova.

Improfest 2008 uzatvoril hudobný program kapiel Karavana a 100 múch.

V dnešnej uponáhľanej dobe zabúdame jeden na druhého a zmyslom života sa čoraz viac stáva individualita. Improfestom sa podarilo docieliť, aby cez smiech či slzy vznikol kolektívny duch hravou formou. „Hrať sa môžu aj veľkí“ to je motto Improfestu 2008.

Organizátori:

  • Umelecká spoločnosť Pyramída, občianske združenie
  • Mesto Spišská Nová Ves
  • Spišské divadlo