Dnes je 20.09.2024, meniny má Ľuboslav(a)
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

20. 10. 2009 23:13

Svetový úspech spišskonovoveskej bodyfitnessky

Od: Ing. Lucia Kormošová
Foto: www.eastlabs.biz

Foto: www.eastlabs.biz


Vicemajsterkou sveta v bodyfitness v kategórii do 168 cm sa stala v nedeľu 18. októbra 2009 v talianskom meste Como bodyfitnesska zo Spišskej Novej Vsi Monika Korbová.

MONIKA KORBOVÁ, úspešná spišskonovoveská športovkyňa a osobná trénerka sa dňa 10. októbra 2009 zúčastnila 8. ročníka medzinárodnej súťaže Grand Prix Slovenska vo fitness, bodyfitness žien a fitness mužov v Šuranoch. Monika uspela a jej tvrdá drina vynaložená vo fitnescentre bola korunovaná prvým miestom v kategórii bodyfitness do 168 cm.

Súťaž v Šuranoch mala zároveň nominačný charakter na Majstrovstvá sveta 2009 vo fitness, bodyfitness a kulturistike žien a fitness mužov federácie IFBB, ktoré sa následne konali v dňoch 16. - 19. októbra 2009 v meste Como v Taliansku za účasti športovcov zo 46 krajín. Spišiačka sa v obrovskej konkurencii ďalších 28 súťažiacich z celého sveta prebojovala v nedeľu až do finále, kde sa vďaka svojej fantastickej forme umiestnila v kategórii bodyfitness do 168 cm na vynikajúcom 2. mieste.

Monika titulom vicemajsterky sveta zavŕšila úspešný rok 2009, počas ktorého sa v máji v prešovskom Divadle Jonáša Záborského na Majstrovstvách Slovenska vo fitness, bodyfitness, kulturistike žien a fitness mužov stala vo svojej kategórii majsterkou SR a nominovala sa na májové Majstrovstvá Európy IFBB v bratislavskom Istropolise, kde v rámci finálovej šestice vybojovala pekné 5. miesto

Čerstvá vicemajsterka sveta Monika Korbová cez víkend v Taliansku úspešne reprezentovala nielen Slovensko, ale aj mesto Spišská Nová Ves a všetkých svojich tunajších zverencov. Ukázala celému svetu, že aj na východe Slovenska môžu vyrásť svetoví šampióni!

Bodyfitnesska Monika Korbová sa narodila 21. 7. 1979 v Spišskej Novej Vsi. Tu trénuje a zároveň pôsobí ako fitness trénerka v Budo & Fitness Gym. V súčasnosti hosťuje v klube Pengym Bratislava, trénujú ju Gabriela a Boris Mlsnovci. Web: www.monikakorbova.sk.


SNV, 20. októbra 2009