Dnes je 27.09.2024, meniny má Cyprián
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

19. 02. 2009 09:23

Mesto sa zúčastnilo ďalších troch výstav cestovného ruchu


Mesto Spišská Nová Ves sa v spolupráci s Turistickým informačným centrom (TIC) v Spišskej Novej Vsi v mesiacoch január a február zúčastnilo troch výstav cestovného ruchu.

V dňoch 22. - 25. januára 2009 sa konal v našom hlavnom meste 15. medzinár. veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR Bratislava so súčasne bežiacimi 5 špecializovanými výstavami. Tento rok sa v Incheba Expo predstavilo 889 vystavovateľov a navštívilo ju vyše 65 000 návštevníkov. Mesto SNV spolu s Mikroregiónom Slovenský raj sme prezentovali v stánku Košického samosprávneho kraja (KSK). Výstavu navštívil i prezident SR. Návštevnosť nášho stánku môžeme zhodnotiť ako najvyššiu za posledné roky. Záujem bol najmä o turistiku v Slovenskom raji, pamiatky Gotickej cesty a večerné programy počas turistickej sezóny.

Koncom januára, 28. - 30. 1. 2009, nasledovala regionálna výstava cestovného ruchu s názvom KOŠICE TOUR. Mesto, zastúpené primátorom PhDr. Jánom Volným, spolu so zastúpením partnerského mesta Kisujszállás a regiónu Szolnok sa prezentovalo opäť v stánku KSK. Náš stánok navštívili slovenskí, ale aj maďarskí turisti z pohraničných oblastí so záujmom o turistiku a pamiatky Gotickej cesty.

Prezentácia mesta a regiónu pokračovala 5. - 8. 2. 2009 na 18. ročníku stredoeurópskeho veľtrhu cestovného ruchu HOLIDAY WORLD Praha, ktorý sa konal na Výstavišti v Holešoviciach za účasti 868 vystavovateľov. Na výstavu zavítalo vyše 30 000 návštevníkov. Spišskú Novú Ves tu zastupoval viceprimátor PhDr. Miroslav Semeš a poslanec MsZ RSDr. Juraj Beňa. Mesto sme propagovali v stánku SACR - Slovakia s vlastným pultom. Záujem návštevníkov bol nižší ako minulý rok, týkal sa už tradične turistiky v národnom parku a pamiatok.

Na prelome mesiacov február a marec budeme mesto a okolie propagovať na výstave Utazás v Budapešti. Čaká nás tiež účasť na krakovskom turistickom salóne a poľskej výstave Lato Varšava.

 
Ing. Zuzana Kóšová
TIC Spišská Nová Ves