Dnes je 28.09.2024, meniny má Václav
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

31. 03. 2009 09:17

Na výstave v Budapešti


V dňoch 25. až 27. februára vycestovala štvorčlenná delegácia mesta Spišská Nová Ves do Budapešti, aby sa tam zúčastnila medzinárodného turistického veľtrhu s názvom HUNGEXPO TRAVEL - UTAZÁS 2009.

Hlavným dôvodom účasti delegácie v zložení primátor mesta PhDr. Ján Volný, PhD., Ing. Zuzana Kóšová z TIC a poslanci MsZ Addy Akram a Ing. Janka Brziaková, Bc. na tomto veľtrhu bolo spropagovať a zviditeľniť turistický potenciál mesta Spišská Nová Ves a Národného parku Slovenský raj na medzinárodnej úrovni. Počas účasti na tomto veľtrhu, ktorý bol spojený s návštevou odborníkov v oblasti cestovného ruchu, médiami a laickou verejnosťou, primátor Spišskej Novej Vsi využil príležitosť propagácie nášho mesta počas spoločnej tlačovej besedy s veľvyslancom SR v Maďarsku.

Spomínaná tlačová beseda sa uskutočnila v 1. deň výstavy pod záštitou Slovenskej asociácie cestovného ruchu a za prítomnosti mnohých médií. Konštatovalo sa na nej, že návštevnosť Slovenska maďarskými turistami je vyššia o 9,1 %, čiže maďarská klientela zaujala na Slovensku 4. miesto za návštevníkmi z ČR, Poľska a Nemecka. Najväčší záujem o Slovensko z pohľadu Maďarov je o zimné športy, turistiku v horách, dovolenku pri vode, ale aj o prehliadky miest, kultúru, nákupy, liečebné či víkendové pobyty. Medzi najnavštevovanejšie miesta Slovenska patria Vysoké Tatry, Slovenský raj, Gemer, Južné Slovensko, Košice a Bratislava. Odzneli i dôležité informácie o tom, že po zavedení eura ceny na Slovensku ostali nezmenené (pričom 1 € zodpovedá 30,126 Sk), ako aj o zmenách dopravných predpisov v SR od 1. 2. 2009. Okrem toho bola maďarská strana oboznámená s termínom začiatku letnej turistickej sezóny v Slovenskom raji (30. apríl / 3. máj 2009).

V závere je potrebné zdôrazniť, že účasť našej delegácie na tomto medzinárodne uznávanom veľtrhu môže mať len pozitívny vplyv na cestovný ruch v našom meste.

Addy Akram, poslanec MsZ
Ing. Zuzana Kóšová, TIC