Dnes je 28.09.2024, meniny má Václav
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

31. 03. 2009 17:04

Mesto Spišská Nová Ves predá pozemok určený na výstavbu garáže

MESTO SPIŠSKÁ NOVÁ VES formou verejnej súťaže predá POZEMOK určený NA VÝSTAVBU GARÁŽE nachádzajúci sa v Spišskej Novej Vsi – sídl. TARČA (Sídl. Gen. Svobodu), a to časť parcely KN 7243/1 o výmere 24 m2.

 

VYVOLÁVACIA CENA:  600,- € (18 075,60 Sk)

Pozemok bude odpredaný záujemcovi, ktorý  ponúkne najvyššiu kúpnu cenu s tým, že prevod vlastníctva pozemku sa vykoná až po porealizačnom zameraní budúcej stavby (garáže).
Predávajúci pre účely výstavby garáže nezabezpečuje žiadne služby, resp. podmienky pre jej realizovateľnosť.
V prípade nerealizovateľnosti stavby víťazovi súťaže sa neposkytuje žiadna náhrada.
 
NÁVRH KÚPNEJ CENY
vyjadrený konkrétnym číselným údajom(!) v celých eurách (bez centov)
doručiť v zalepenej obálke s heslom "POZEMOK -GARÁŽ"
výlučne do podateľne Mestského úradu Spišskej Novej Vsi  (Štefánikovo nám. č. 1) do 13.00 hod. dňa 17. 04. 2009.
 
 
OTVÁRANIE OBÁLOK A VYHODNOTENIE VEREJNEJ SÚŤAŽE
sa uskutoční dňa 17. 04. 2009 o 13.30 hod. v zasadacej miestnosti prednostu Mestského úradu (Štefánikovo nám. č. 1) v Spišskej Novej Vsi.
 
 
INFORMÁCIE K VEREJNEJ SÚŤAŽI
a prevodu vlastníctva pozemku podáva Ing. M. Kellner - tel. 053- 415 22 43.
 
 
PhDr. Ján Volný, PhD.
primátor mesta

 

PODMIENKY PREDAJA VOĽNÝCH POZEMKOV MESTA SPIŠSKÁ NOVÁ VES

Voľné pozemky mesta Spišská Nová Ves sa predávajú verejnou súťažou. Voľné pozemky sa ponúkajú na predaj formou inzerátu uverejňovaného predovšetkým na úradnej tabuli mesta. V ňom sú uvedené základné podmienky predaja voľných pozemkov. Inzerátom stanovené podmienky predaja sa upresňujú nasledovne:        

1. Záujemca o kúpu voľného pozemku sa verejnej súťaže zúčastňuje  podaním jednej konkrétnej a jednoznačne formulovanej cenovej ponuky.
2. Cenová ponuka sa podáva v písomnej forme s tým, že ponúkaná kúpna cena musí byť  VYJADRENÁ ČÍSELNÝM ÚDAJOM.
3. Cenová ponuka sa uvádza v celých eurách (bez centov). Pri nedodržaní tejto podmienky sa cenová ponuka zaokrúhľuje na celé eurá nahor.
4. Najnižšia akceptovateľná ponuka je cenová ponuka vo výške vyvolávacej ceny.
5. V prípade, ak  záujemca o kúpu voľného pozemku podá dva alebo viac cenových návrhov (ponúk), akceptuje sa iba cenový návrh s najvyššou ponukou.
6. Cenové návrhy sa podávajú výlučne písomnou formou,  výlučne v zalepenej obálke a musia byť  VLASTNORUČNE PODPÍSANÉ!!!
7. Zalepená obálka s písomným cenovým návrhom musí byť označená aspoň heslom oznámeným  inzerátom.
8. Písomný cenový návrh sa podáva VÝLUČNE DO PODATEĽNE Mestského úradu Sp. Novej Vsi, Štefánikovo nám. č. 1 (bývalá budova Okresného úradu v Spišskej Novej Vsi), a to v inzerátom stanovenej lehote.
9. Uzávierka podávania cenových návrhov sa vyhlasuje inzerátom.
10. Otváranie obálok a vyhodnotenie verejnej súťaže sa uskutoční v miestnosti, termíne a čase vyhlásenom v inzeráte.
11. Otváranie obálok a vyhodnotenie verejnej súťaže sa uskutočňuje za účasti účastníkov verejnej súťaže. Účasť záujemcov (účastníkov verejnej súťaže) o kúpu pozemku  na otváraní obálok súťaže a vyhodnotení verejnej súťaže nie je povinná.
12. Podmienkou pre účasť na otváraní obálok a vyhodnotení verejnej súťaže je písomný návrh kúpnej ceny pozemku podaný podľa týchto "Podmienok predaja voľných pozemkov".
13. Oneskorený príchod na otváranie obálok a vyhodnotenie verejnej súťaže, alebo neúčasť na ňom, neoprávňuje na podávanie námietok a reklamovanie podmienok verejnej súťaže, resp. na požadovanie opakovania verejnej súťaže.
14. Pozemok bude odpredaný podľa podmienok určených inzerátom.
15. Pri rovnosti dvoch alebo viacerých najvyšších ponúk o víťazovi (nadobúdateľovi vlastníctva pozemku) sa rozhodne dodatočnou úpravou (zvýšením) cenovej ponuky účastníkmi verejnej súťaže, ktorí takéto cenové ponuky podali, alebo žrebovaním. Žrebovanie sa uskutoční v prípade, ak jeden alebo viacerí účastníci verejnej súťaže, ktorí podali rovnaké najvyššie ponuky nie sú prítomní na otváraní obálok a vyhodnotení verejnej súťaže. Žrebovanie sa uskutoční aj v prípade, ak všetci účastníci verejnej súťaže s rovnakými najvyššími cenovými ponukami nemajú záujem ďalej zvyšovať svoje cenové ponuky.
16. Splatnosť kúpnej ceny pozemku je daná podmienkami určenými inzerátom.
17. Návrhy, ktoré nebudú spĺňať  jednu alebo viac podmienok uvedených  v  bodoch č. 2, 4, 6, 7, 8 týchto "Podmienok predaja voľných pozemkov", budú z verejnej súťaže VYLÚČENÉ!
18. Predaj pozemkov v zmysle zákona o majetku obcí podlieha schváleniu Mestským zastupiteľstvom Spišskej Novej Vsi.
19. KAŽDÝ ÚČASTNÍK VEREJNEJ SÚŤAŽE PODANÍM SVOJEJ PÍSOMNEJ CENOVEJ PONUKY  POTVRDZUJE, ŽE PRISTUPUJE NA VYHLÁSENÉ PODMIENKY VEREJNEJ SÚŤAŽE!
 
 
 
 
PhDr. Ján Volný, PhD.
primátor mesta