Dnes je 28.09.2024, meniny má Václav
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

01. 04. 2009 14:27

Zisťovanie o príjmoch a životných podmienkach domácností

Od: Štatistický úrad Slovenskej republiky

Po vstupe do Európskej únie sa Slovenská republika prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Zisťovania o príjmoch a životných podmienkach domácností (EU SILC) ako projektu európských štatistických zisťovaní.

Cieľom tohto zisťovania je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach domácností. Predstavuje významný zdroj údajov a informácií pre medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie a na analýzy životnej úrovne domácností na Slovensku. 

Na Slovensku bolo do zisťovania pre rok 2009 vybraných viac ako 300 miest a obcí, medzi nimi i Spišská Nová Ves. Do zisťovania je zaradených takmer 6 000 domácností.

Zisťovanie EU SILC sa uskutoční vo vybraných domácnostiach v čase od 1. apríla do 30. apríla 2009. 

V tomto období vybrané domácnosti v Spišskej Novej Vsi navštívi zamestnanec poverený funkciou opytovateľa Štatistického úradu SR. Opytovateľ je povinný v domácnostiach sa preukázať poverením na uvedené zisťovanie.

Osoby, ktoré sa zúčastnia zberu údajov a na spracovaní výsledkov zisťovania sú viazané mlčanlivosťou o všetkých zistených skutočnostiach a poskytnuté údaje do dotazníka budú použité výlučne na štatistické účely. Všetky informácie a názory, ktoré nám v rámci tohto zisťovania domácnosti poskytnú, budú anonymné. Ochranu dôverných údajov upravuje zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike, za ich ochranu zodpovedá Štatistický úrad Slovenskej republiky.