Dnes je 29.09.2024, meniny má Michal, Michaela
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

02. 06. 2009 11:22

Legendárni Alexandrovci v metropole Spiša

Od: Ing. Lucia Kormošová

V rámci svojho slovenského turné zavíta legendárny tanečno-hudobno-spevácky súbor ruskej Červenej armády ALEXANDROVCI aj do metropoly Spiša. Udeje sa tak už 10. júna 2009.

Podobne ako sedem ďalších slovenských miest, aj Spišská Nová Ves na domácej pôde čoskoro privíta famózny Alexandrovov akademický súbor piesní a tancov Červenej armády známy tiež pod skratkou Alexandrovci. Spišiaci si tak budú môcť vychutnať legendu, ktorá prežila Sovietsky zväz. Alexandrovci sa v stredu 10. júna 2009 o 20.00 hod. predstavia na spišskonovoveskom Zimnom štadióne.

Popri celosvetovo preslávených spevákoch, hudobníkoch a tanečníkoch v premiére vystúpi aj 20-členný Detský zbor Alexandrovcov. Na pódiu sa tak dovedna ocitne 143-členný umelecký kolektív, ktorý predvedie nezameniteľné ruské piesne ako Kalinka, Kaťuša, Oči čornyje, Šli vojaci a mnoho ďalších svetových piesní. V repertoári majú Alexandrovci okrem vojenských, vlasteneckých skladieb a pochodov aj operné árie, jazz, cirkevné chorály a populárne hity. K tomu fascinujúce tanečné čísla mužskej a ženskej tanečnej zložky a niekedy až akrobaticko-kaskadérske tance - to je záruka toho, že 120-minútové vystúpenie obľúbeného súboru s 80-ročnou históriou ponúkne divákom nezabudnuteľný zážitok. Alexandrovcov bude slovom sprevádzať moderátor Michal Hudák.

Celoslovenské turné sa koná pod záštitou splnomocneného veľvyslanca Ruskej federácie J. E. Alexandra Ivanoviča Udaľcova. Záštitu nad koncertmi prevzali prezitent SR Ivan Gašparovič, predseda vlády Robert Fico a predseda parlamentu Pavol Paška. Spišskonovoveský koncert podporilo Mesto Spišská Nová Ves.

Spišskonovoveské vystúpenie Alexandrovcov sa koná pri príležitosti slávnostného otvorenia Zimného štadiónu v Spišskej Novej Vsi po ďalšej etape rekonštrukcie.

Zástupcov súboru čaká v metropole Spiša aj oficiálne prijatie v Obradnej sieni Radnice mesta Spišská Nová Ves, a to 10. júna 2009 o 14.00 hod.


Vstupenky na vystúpenie Alexandrovcov sú k predaju na: www.ticketportal.sk, www.bmproduction.sk, www.music-art.sk, www.ticket-art.sk, alebo v Mestskom kultúrnom centre Spišská Nová Ves, Reduta, tel. č. 053/44 632 49, 44 256 52.

 

SNV, 2. júna 2009