Dnes je 29.09.2024, meniny má Michal, Michaela
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

08. 06. 2009 12:03

Michal Vasko zo Spišskej Novej Vsi šéfoval Pravde a robil rozhovory na Let´s Dance

Od: Ivan Majerský, Pravda

Pravda mala v pondelok, 1. 6. 2009 nového, detského šéfredaktora. Súťaž o túto funkciu ku Dňu detí vyhral siedmak Michal Vasko zo ZŠ Hutnícka 16 v Spišskej Novej Vsi. Tu sú jeho dojmy.

Na funkciu detského šéfredaktora denníka Pravda som sa prihlásil na základe inzerátu, ktorý bol uverejnený na internete. Pravdu totiž čítam v tlačenej, ale aj elektronickej podobe. Keď mi z redakcie napísali, že ma vybrali, prekvapilo ma to. Vlastne aj celú moju rodinu. Mamka ma od toho trošku odhovárala, pretože sa bála. Ja som mal tiež strach. Z nového prostredia, ľudí a práce, s ktorou som doteraz nemal nijaké skúsenosti. Na druhej strane som sa však veľmi tešil a nevedel sa dočkať.

Pravdu čítam rád preto, že je v nej veľa pestrých a zaujímavých informácií. Páči sa mi aj jej nový, menší formát, ktorý sa dá praktickejšie čítať, a to, že je plnofarebná. Nemenil by som na nej nič, pretože sa už sama zmenila k lepšiemu a čitatelia si musia na novú formu zvyknúť.

Do Bratislavy sme s mamkou pricestovali v nedeľu popoludní. Večer sme išli na priamy prenos tanečnej šou Let´s Dance 3. Počas prestávky som chcel urobiť rozhovor s mojimi najobľúbenejšími moderátormi - Adelou Banášovou a Martinom Pycom Rauschom. Všetko už bolo vopred dohodnuté a obidvaja boli veľmi milí a ochotní. Pyco si so mnou potykal, Adela ma ponúkla čokoládou. V bratislavskom PKO som stretol aj ďalšie známe osobnosti, medzi nimi aj môj ďalší idol - moderátorku Miriam Kalisovú. Rozosmial ma režisér a porotca Jozef Bednárik, ktorý k svojmu podpisu pridal aj vlastnú karikatúru.

Napriek tomu, že som išiel spať dosť neskoro, včerajší budíček bol nastavený na 7.00 h, pretože ma čakala moja jednodňová šéfredaktorská funkcia. Porada sa začala o 9.00 h, predtým som si však chcel prezrieť sobotňajšiu i pondelkovú Pravdu. Iné noviny totiž ani nečítam. Zoznámil som sa so šéfom Jurajom Porubským, ktorý ma hneď usadil vedľa seba. Bol príjemný a veselý. Ako aj všetci ostatní redaktori. Myslím si, že keď sú ľudia takto naladení hneď ráno, aj ich články budú kvalitnejšie. Stres predsa nikomu nerobí dobre.

Najviac času som strávil na oddelení kultúry a pravidelnej prílohy Ku káve, ktorú si vždy rád prečítam, pretože sú v nej zaujímavosti zo šoubiznisu. Napísal som rozhovor s Adelou a Pycom. O druhej popoludní, keď sme mali výrobnú poradu, som si uvedomil, ako mi celý deň rýchlo ubehol. Práca redaktora je síce veľmi zaujímavá, ale oveľa ťažšia, ako som si myslel. Nie je to len o rozhovoroch. Musíte si na ne aj počkať, vystihnúť pravú chvíľu a istý čas trvá aj jeho spracovanie. Myslím si, že sa ešte mám čo učiť.

viac na >> http://www.pravda.sk/vasko