Dnes je 29.09.2024, meniny má Michal, Michaela
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

19. 06. 2009 20:23

Padol ďalší slovenský rekord - Deti nakreslili najdlhší vlak

Od: www.slovenskerekordy.sk

Deti zo základných a materských škôl v Spišskej Novej Vsi nakreslili na námestí metropoly Spiša najdlhší vlak, ktorý meral 340 metrov. Vytvorili tak ustanovujúci slovenský rekord.

Ako uviedla Daniela Žifčáková z centra voľného času Adam, ktoré podujatie organizovalo v spolupráci s referátom kultúry mestského úradu, na farebný, pestro pomaľovaný vláčik minuli deti okolo štyritisíc kried. Ich maxidielo pozostávalo z vyše 80 vagónov a lokomotívy. Ako pri vyhodnotení rekordu a odovzdávaní certifikátu uviedol primátor Ján Volný, na budúci rok, pokiaľ rekord neprekonajú deti z nejakého iného mesta,  pokúsia sa ho prekonať. „Námestie má na dĺžku približne jeden a pol kilometra, takže priestoru na kreslenie máme dosť,“ povedal Volný.

Deti začali kresliť vlak ešte dopoludnia a v kreslení pokračovali aj popoludní až do 15. hodiny, ku koncu sa k školákom pridali aj deti idúce náhodou okolo, ktorých to zaujalo. Okolo vlaku niektoré deti kreslili aj krajinky. Podujatie sa konalo v rámci už tretieho ročníka kultúrno-športového dňa pre deti, ktoré organizovalo mesto Spišská Nová Ves.

Prečítajte si aj tlačovú správu mesta s fotografiami >>