Dnes je 04.10.2024, meniny má František
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

26. 02. 2010 09:36

Grantové programy Nadácie Orange v roku 2010

Vzdelávanie, regionálny rozvoj a sociálna integrácia sú 3 hlavné oblasti, na podporu ktorých sa Nadácia Orange zameria v tomto roku. V rámci sociálnej integrácie otvára grantové programy "Zelená pre seniorov" a "Prekročme spolu bariéry", ktoré sa stretli s obrovským záujmom zo strany žiadateľov.


Zelená pre seniorov

Grantový program "Zelená pre seniorov" sa ako jeden z prvých na Slovensku zameriava na ľudí v postproduktívnom veku, čím sa snaží flexibilne reagovať na súčasnú situáciu, kedy sa v dôsledku demografických zmien zvyšuje percento seniorov v spoločnosti. Tento program si preto kladie za cieľ podporiť zaujímavé a inovatívne projekty, ktoré riešia integráciu a sebarealizáciu ľudí v dôchodkovom veku a prispievajú k zvyšovaniu kvality ich života. Vítané sú projekty, ktoré sú zamerané na vzdelávacie aktivity či nachádzajú využitie životných skúseností starších ľudí napríklad formou dobrovoľníckych či umeleckých aktivít. Žiadatelia sa však môžu o grant uchádzať aj s projektom, ktorý podporuje samostatnosť a nezávislosť cieľovej skupiny či ich reintegráciu do spoločnosti.

  • Okruh žiadateľov: mimovládne organizácie, samosprávy, zariadenia poskytujúce sociálnu starostlivosť a rozpočtové organizácie ako napr. knižnice, múzeá a pod.
  • Termín podávania žiadostí: do 20. apríla 2010
  • Prostriedky programu: 50 000 EUR
  • Maximálna výška grantu na 1 projekt: 2 500 EUR, ktoré môžu žiadatelia využiť na materiálne a organizačné zabezpečenie svojich aktivít.

Viac o programe >>

Prekročme spolu bariéry

Program "Prekročme spolu bariéry" je zameraný na podporu ľudí so zdravotným či sociálnym znevýhodnením. Jeho cieľom je zvyšovanie šance na zaradenie sa do spoločnosti a odstraňovanie sociálnej izolácie v rôznych oblastiach spoločenského života, či už ide o zdravotné postihnutie, sociálne či iné znevýhodnenie. Predkladatelia môžu požiadať o grant na projekt zameriavajúci sa na vzdelávacie aktivity, aktívnu terénnu prácu, zvyšovanie informovanosti, odstraňovanie komunikačných bariér či rôzne voľnočasové aktivity. Do programu "Prekročme spolu bariéry" sa predkladatelia môžu zapojiť so svojím projektom na pomoc ľuďom so zdravotným postihnutím, rodinám s deťmi, príslušníkom národnostných menšiny a iným zraniteľným skupinám obyvateľstva ako sú drogovo závislí, obete domáceho násilia, ľudia bez domova.

  • Okruh žiadateľov: mimovládne organizácie, obce a mestá, zariadenia poskytujúce sociálnu starostlivosť alebo vysoké školy a univerzity
  • Termín podávania žiadostí: do 25. marca 2010
  • Prostriedky programu: 100 000 EUR
  • Maximálna výška grantu na 1 projekt: 3 000 EUR

Viac o programe >>

Každý, kto by sa rád uchádzal o grantový príspevok z niektorého z otvorených programov Nadácie Orange a chcel by prispieť tak k lepším životným podmienkam ľudí okolo seba, môže poslať svoj projekt na adresu: Centrum pre filantropiu, Kozia ulica 11, 811 03 Bratislava. Práve tu alebo aj na stránke www.nadaciaorange.sk je možné získať aj bližšie informácie a pomoc pri vypracúvaní projektu.