Dnes je 04.10.2024, meniny má František
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

07. 04. 2010 14:13

Opäť v Budapešti, po ôsmich rokoch aj v Berlíne


V dňoch 4. - 7. marca 2010 sa Mesto Spišská Nová Ves pod vedením primátora PhDr. Jána Volného, PhD. a Turistické informačné centrum Spišská Nová Ves zúčastnili spoločne 33. veľtrhu cestovného ruchu UTAZÁS v Budapešti.

Tohtoročný veľtrh sa niesol v duchu sloganu „Vstúp do čarokrásnych krajín a objav ich...!“

Veľtrh Utazás je najväčším veľtrhom cestovného ruchu v Maďarsku, koná sa raz ročne, je určený odbornej aj širokej verejnosti. Je miestom na utužovanie už existujúcich, ako aj na vytváranie nových obchodných kontaktov nielen pre odbornú verejnosť, ale priamo aj pre návštevníkov. Výstava umožnila v krátkom čase a na jednom mieste oboznámiť sa s novými trendmi v oblasti cestovného ruchu, vytvoriť si prehľad o situácii na trhu, porovnávať úroveň vlastných produktov s produktmi ostaných krajín, vymieňať si skúsenosti, zbierať nápady. Tohtoročná návštevnosť výstavy na úrovni 60 000 návštevníkov prelomila rekord za ostatné tri roky.

Najväčší záujem verejnosti z pohľadu nášho mesta bol tradične o Národný park Slovenský raj, región Spiš a pamiatky gotickej cesty. Stánok nášho mesta počas veľtrhu navštívil napr. aj veľvyslanec SR v Maďarsku PhDr. Peter Weiss, CSc.

V dňoch 10. - 14. marca 2010 sa konal Medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITB v Berlíne, ktorý so svojou 40-ročnou tradíciou opäť priniesol celosvetový prehľad najnovších trendov v cestovnom ruchu. Na celkovej ploche 160 000 m2 sa predstavilo 11 000 vystavovateľov zo 180 krajín a výstavu navštívilo cca 180 000 návštevníkov.

Po ôsmich rokoch sa na výstave ITB Berlín prezentovali opäť aj Mesto Spišská Nová Ves a Turistické informačné centrum Spišská Nová Ves. Pod vedením zástupcu primátora PhDr. Miroslava Semeša, PhD. (na fotografii) predstavili svoju ponuku kultúrnych aktivít mesta, národných parkov a gotických pamiatok, o ktoré bol z hľadiska verejnosti veľký záujem.

Ing. Zuzana Kóšová
TIC v SNV