Dnes je 05.10.2024, meniny má Viera
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

07. 04. 2010 14:21

Kalendár "Spišská Nová Ves 2010" víťaz celoslovenskej súťaže

Od: Kancelária primátora

Kreslený kalendár "Spišská Nová Ves 2010" získal 1. miesto v súťaži "Najkrajší kalendár Slovenska 2010" v kategórii A - Nástenné viaclistové kalendáre, podkategórii A/5 - Mestá.


Prestížnu - a jedinú svojho druhu v Slovenskej republike - súťaž slovenskej kalendárovej tvorby vyhlasuje každoročne Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov v Slovenskej Ľupči. Tento rok sa konal už jej 18. ročník.

Súčasne bol vyhlásený i 3. ročník súťaže "Najkrajšie knihy a propagačné materiály o Slovensku 2007 - 2009".

Kalendár "Spišská Nová Ves 2010", ktorého vydavateľom je Mesto Spišská Nová Ves, autorom šiestich perokresieb dominánt nášho mesta (s názvami - Rímskokatolícky kostol Nanebovzatia Panny Márie; Klenoty mesta; Galéria umelcov Spiša; Evanjelický kostol; Domčeky; Reduta, koncertná sieň) je Ing. Emil Labaj, jeho dizajnového spracovania BSP Magnetica, s. r. o. a ktorý je obohatený šiestimi citátmi, prihlásilo mesto za stanovených podmienok do súťaže v decembri minulého roka. 
Kalendár bol spracovaný a vydaný v ďalších jeho dvoch podobách - ako jednolistový, formátu A2 s dominantnou kresbou veže rímkat. kostola spolu s menším obojstranným vyhotovením s dvoma kresbami (Rímkat. kostol; Dominanty mesta) - tento si mohli občania nášho mesta nájsť vložený v januárovom čísle Ička.  
 

Nominované kalendáre hodnotí porota zložená z výtvarníkov, grafikov, fotografov, polygrafov a iných odborníkov.

Súťaž každoročne (vždy v marci) vrcholí vyhodnotením v Banskej Bystrici a pri tejto príležitosti sú zároveň najkrajšie kalendáre i vystavené. Zo Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici (hlavný spoluorganizátor súťaže a výstavy), kde budú víťazné kolekcie kalendárov, kníh a propagačných materiálov premiérovo vystavené do 13. 4. 2010, potom dve výstavné kolekcie najkrajších slovenských kalendárov súbežne putujú počas celého roka 2010 po rôznych mestách Slovenska - Bardejov, Levice, Piešťany, Rožňava, Stará Ľubovňa, Veľký Krtíš, Zvolen a Žilina, aby ich tak mohli obdivovať ľudia v rôznych kútoch našej republiky.

Slávnostného vyhodnotenia, vyhlásenia výsledkov, odovzdania diplomov a otvorenia sa v utorok 23. marca o 15.30 hod. v Štátnej vedeckej knižnici, v Banskej Bystrici zúčastnili aj zástupcovia nášho mesta.

 

Viac na >>  www.najkalendar.skwww.najkrajsieknihy.sk