Dnes je 05.10.2024, meniny má Viera
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

27. 04. 2010 07:39

Embraco medzi najlepšími zamestnávateľmi

Od: Katarína Čániová, Communication House

Jedinou firmou sídliacou na východnom Slovensku, ktorá sa dostala medzi TOP 10 zamestnávateľov za rok 2009/2010 je Embraco Slovakia zo Spišskej Novej Vsi.

Vyplýva to zo štúdie Best Employers (Najlepší zamestnávateľ), ktorú aj v našej republike uskutočnila Hewitt Associates, svetová poradenská spoločnosť pre riadenie ľudských zdrojov. Výsledky vyhodnotila v závere minulého týždňa. TOP 10 má šancu zabodovať aj v stredoeurópskom rebríčku, ktorý vyhlási v júni tohto roku.

Štúdia v štyridsiatich troch prihlásených firmách hodnotila motivovanosť zamestnancov a mieru ich súladu so zamestnávateľom. Teda: mzdy, benefity, právomoci, možnosť vzdelávať sa, spôsob pochvaly a neformálneho uznania, prístup nadriadených, spokojnosť s atmosférou v podniku či mieru ich lojality a to bez rozdielu veľkosti firmy.

V TOP 10 sa v rámci SR ocitli len dva veľké podniky: Allianz – Slovenská Poisťovňa a hneď za ním Embraco Slovakia.

Rebríček TOP 10:

  1. Imperial Tobacco Slovakia
  2. AstraZeneca AB, organizačná zložka
  3. Microsoft Slovakia
  4. Roche Slovensko
  5. Sandoz, organizačná zložka
  6. GRUPO ANTOLIN BRATISLAVA
  7. MEDEKO CAST
  8. Allianz – Slovenská poisťovňa
  9. CROWN Packing Slovakia
  10. Embraco Slovakia

Zo spomínanej štúdie vyplynul tiež nasledujúci cenný fakt: Aj keď sa znižovaniu rozpočtov nevyhli ani najlepší zamestnávatelia, darí sa im motivovať svojich zamestnancov lepšie ako iným zamestnávateľom pôsobiacim v rovnakých podmienkach. Ich ľudia sú spokojnejší. Dokážu viac vyvážiť svoj pracovný a súkromný život.


SNV, 26. 4. 2010