Dnes je 06.10.2024, meniny má Natália
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

03. 06. 2010 15:43

Výzva na predkladanie návrhov na ocenenie osobností a kolektívov

Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja na svojom 11. zasadnutí dňa 14. apríla 2003 v súlade so zákonom č. 302/2001 Z. z. o samospráve vyšších územných celkov v znení neskorších predpisov schválilo Zásady a postup pre udeľovanie verejných ocenení Košického samosprávneho kraja.

Verejnými oceneniami podľa týchto zásad a štyroch dodatkov sú „Cena Košického  samosprávneho kraja“, „Cena predsedu Košického
samosprávneho kraja“ a „Plaketa predsedu Košického samosprávneho kraja“.

Na základe týchto skutočností vyzývame občanov mesta, inštitúcie a podnikateľské subjekty o zaslanie návrhov na udelenie týchto ocenení pre významné osobnosti a kolektívy nášho mesta. Pri spracovávaní návrhov na udelenie verejných ocenení dávame do pozornosti zákon č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov. Návrhy na udelenie ocenení je potrebné zaslať na adresu: Mestský úrad, Kancelária primátora, Radničné námestie 7, 052 70 Spišská Nová Ves  alebo na e-mailovú adresu andrea.jancikova(at)mestosnv.sk najneskôr do 31. augusta 2010.

  •  Cena Košického samosprávneho kraja je verejným ocenením, ktoré udelí zastupiteľstvo občanom a kolektívom za osobitný prínos pre rozvoj samosprávneho kraja, za činy statočnosti, ľudskosti a hrdinstva, za vynikajúce tvorivé činy a výsledky dosiahnuté v humanitárnej, cirkevnej, kultúrnej a umeleckej, publicistickej, verejnoprospešnej, podnikateľskej, technickej a športovej činnosti. Cena sa udeľuje najviac piatim osobnostiam, kolektívom alebo právnickým osobám na základe návrhov poslancov zastupiteľstva, poslaneckých klubov zastupiteľstva, mestských a miestnych zastupiteľstiev pôsobiacich v našom samosprávnom kraji, občianskych združení, humanitárnych, kultúrnych, cirkevných, umeleckých, vedeckých, vzdelávacích, podnikateľských a športových inštitúcií ako aj vynikajúcich osobností Košického samosprávneho kraja.
  • Cena predsedu Košického samosprávneho kraja je verejným ocenením, ktoré udeľuje predseda za osobitný prínos pre rozvoj samosprávneho kraja, za vynikajúce výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, vzdelávacej, technickej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti. Predseda túto cenu udeľuje na základe vlastného uváženia s prihliadnutím na návrhy poslancov zastupiteľstva, poslaneckých klubov pri zastupiteľstve, mestských a obecných zastupiteľstiev nášho samosprávneho kraja, občianskych združení, vedeckých, športových, kultúrnych, vzdelávacích inštitúcií a tiež vynikajúcich osobností Košického samosprávneho kraja.
  • Plaketa predsedu Košického samosprávneho kraja je verejným ocenením, ktoré udeľuje predseda za aktívnu činnosť poslancom zastupiteľstva a vynikajúcim osobnostiam ako morálne ocenenie za významný podiel na rozvoji KSK, pri príležitosti významného jubilea významných osobností KSK alebo pri príležitosti návštevy KSK významnými osobnosťami.

Cena predsedu Košického samosprávneho kraja a Cena Košického samosprávneho kraja sa v roku 2010 udelí v mesiaci december na slávnostnom zhromaždení predstaviteľov a zástupcov Košického samosprávneho kraja, najviac piatim osobnostiam, kolektívom alebo právnickým osobám pri jednotlivých oceneniach.