Dnes je 06.10.2024, meniny má Natália
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

14. 06. 2010 07:51

Pomoc občanom postihnutým povodňami

od spoločností Belfor Slovakia, bauMax, Kika a Nadácia Orange.

Z dôvodu pretrvávajúcich záplav a nárastu škôd zverejňujeme kontaktné údaje právnickej osoby, ktorá sa zaoberá odstraňovaním škôd spôsobených povodňou - jedná sa odstraňovanie škôd fyzicky vzniknutých na majetku. Údaje poskytlo Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Spišskej Novej Vsi.

Kontaktné údaje:
Belfor Slovakia, spol. s r. o.      24-hodinový servis - 0800 222 221
Rožňavská 7                                                         
831 04  Bratislava                                      
Tel.: +421/2/491 142 10
Fax: +421/2/491 142 09
Mobil: +421/914 333 777

E-mail: michal.straka@sk.belfor.com
Web: www.belfor.sk


BAUMAX POSKYTUJE ZĽAVY

Spoločnosť bauMax SR, spol. s r. o., sa rozhodla pomôcť obyvateľom z obcí a miest postihnutých záplavami zľavou na nákup tovaru vo výške 20 %.

Zľavu získa každý, kto sa preukáže dokladom totožnosti s údajmi o trvalom pobyte v záplavovej oblasti.

Zároveň bauMax ponúka možnosť financovania na splátky s 0 % úrokom.

Zľavu na nákup alebo financovanie s „nulovým“ úrokom“ získate do 31. 7. 2010 v predajniach bauMax v Nitre, Poprade, Prešove a Košiciach.

Info: www.baumax.sk


KIKA POSKYTUJE ZĽAVY

Spoločnosť Kika Nábytok Slovensko, s. r. o., pobočka Moldavská cesta 34, Košice sa rozhodla ponúknuť okamžitú pomoc postihnutým domácnostiam. Všetkým, ktorým voda poškodila zariadenie domu, poskytne Kika 20 % zľavu na nákup a 50 % zľavu na všetky služby v každom obchodom dome Kika po predložení kupónov a potvrdenia o registrácii škodovej udalosti od poistovne. Zľavy platia do 31. 12. 2010.

V prípade absencie potvrdenia o registrácii škodovej udalosti u poisťovne je možné vystaviť potvrdenie starostom obce danej osobe o škodách na majetku spôsobené povodňami.

Informácie: 055/7821 216,- 222, zakaznickyservis-641(at)kika.com

Kupóny (na stiahnutie) »


POMOC NADÁCIE ORANGE

Orange reaguje na aktuálnu situáciu v krajine vyvolanú ničivými povodňami a spolu so svojimi zákazníkmi a zamestnancami podáva pomocnú ruku tým, ktorí sa ocitli v dôsledku tejto prírodnej katastrofy v bezprostrednej hmotnej núdzi.

Prostredníctvom Nadácie Orange bolo okamžite vyčlenených 35-tisíc eur na pomoc obyvateľom najpostihnutejších obcí východného Slovenska. Nadácia Orange pripravuje tiež zriadenie krízového fondu, prostredníctvom ktorého rozdelí ďalších 25-tisíc eur individuálnym žiadateľom. Orange aktivizuje tiež svojich zamestnancov a zákazníkov, ktorí sa môžu zapojiť do finančnej zbierky organizovanej v spolupráci s Nadáciou TV JOJ.

Poslaním Nadácie Orange je pomáhať v tých oblastiach, v ktorých si to okolnosti najviac vyžadujú a kde je pomoc nadovšetko potrebná. Aktuálne preto vyčleňuje 35 000 EUR, ktoré sú viazané na priame dotácie obyvateľom v oblastiach najviac zasiahnutých ničivou vodou. Finančná čiastka vo výške 10-tisíc eur bude zaslaná okresu Bardejov, Trebišov a Stará Ľubovňa, a 5-tisíc eur obci Nižná Myšla.

Do pomoci pre postihnuté oblasti zapája Orange aj svojich zákazníkov. Dobrovoľní darcovia z radov zákazníkov Orangeu môžu navýšiť darovanú sumu Nadácie Orange vo výške 35-tisíc EUR a pomôcť tak čo najväčšiemu počtu obyvateľov v zaplavených obciach a mestách. Darcovia môžu prispieť prostredníctvom SMS zaslanej na krátke číslo 855 s ľubovoľným textom. Cena zaslanej SMS je 2 EUR. Na stanovený účel zbierky vyhlásenej televíziou JOJ bude odvedených 100 % výťažku zbierky bez akýchkoľvek administratívnych či iných nákladov.

Pomôcť postihnutým občanom chcú aj zamestnanci Orangeu, ktorí sa už zapojili do finančnej zbierky prostredníctvom zrážok zo svojich miezd. Orange pripravuje tiež zriadenie krízového fondu pri Nadácii Orange, prostredníctvom ktorého rozdelí ďalších 25-tisíc EUR individuálnym žiadateľom.

„Aj keď je to len kvapka v mori, usilujeme sa aspoň čiastočne zmierniť ťažkosti množstva spoluobčanov, ktorí prišli doslova z večera do rána o strechu nad hlavou - či už prostredníctvom darov Nadácie Orange, príspevkami zamestnancov Orangeu alebo zapojením zákazníkov spoločnosti do verejných mobilných zbierok. Veríme, že aj s pomocou ďalších mimovládnych organizácií a podnikateľských subjektov pôsobiacich na Slovensku sa nám podarí efektívne nasmerovať pomoc tam, kde je to najviac potrebné,“ hovorí Andrea Cocherová, správkyňa Nadácie Orange.

Nadácia Orange »