Dnes je 07.10.2024, meniny má Eliška
Mesto Spišská Nová Ves
 
   Aktuality > Detail

Detail správy

27. 08. 2010 08:03

VSE varuje pred podvodníkmi

Od: Mgr. Andrea Danihelová, hovorkyňa spoločnosti Východoslovenská energetika

Obyvatelia miest na východe Slovenska upozornili VSE na podvodné správanie podomových predajcov elektriny. V snahe presvedčiť domácnosti k podpisu zmlúv o dodávke elektriny tvrdia, že VSE sa vzdáva fakturácie elektriny, čo nie je pravda.


Podvod

Najčastejším spôsobom klamania zákazníkov sú formulácie ako „Mení sa spôsob fakturácie elektriny. Pre VSE ju po novom zabezpečuje iná spoločnosť. Tu mi to podpíšte a elektrinu budete dostávať tak ako doteraz.“

Obchodní zástupcovia tak podľa VSE uvádzajú potenciálnych zákazníkov do omylu v súvislosti s podstatou procesu zmeny dodávateľa. Zákazníkom totiž zamlčujú alebo nedostatočne vysvetľujú, že podpisom dokumentov spúšťajú proces zmeny dodávateľa elektriny.

Upozornenie

VSE preto upozorňuje, že uvedené informácie sú zavádzajúce a nemení spôsob fakturácie. Zároveň je potrebné dodať, že  obchodný kontakt so svojimi zákazníkmi zo segmentu Domácnosti udržuje naďalej výlučne zaužívanými 4 spôsobmi. Teda cez Kontaktné miesta zákazníka, telefonicky, e-mailom alebo poštou, nevyužíva pritom osobné návštevy.

Ako nenaletieť?

„Rozmyslite si, či ukážete svoje občianske preukazy alebo faktúry za elektrinu neznámym osobám,“ varuje zákazníkov vedúci úseku Predaj elektriny VSE Juraj Krajcár. VSE zákazníkom radí overovať si totožnosť osôb vydávajúcich sa za zástupcov VSE na Linke VSE 0850 123 333.

Opatrenia

VSE bude svojich zákazníkov upozorňovať na uvedené skutočnosti všetkými dostupnými komunikačnými kanálmi. „Plánujeme tiež využitie právnych nástrojov na ochranu našej dobrej povesti,“ avizuje J. Krajcár. VSE v súčasnosti pripravuje podklady pre trestné oznámenie a analyzuje ďalšie možné právne kroky.